Update (9 november 2020) vliegen van Turkije naar Duitsland

2020-11-08 / Jermain

Thuis quarantaine voor passagiers die vliegen vanaf Turkije naar Duitsland

Een update over het vliegen vanaf Turkije naar Duitsland. Vanaf maandag 9 november 2020 zijn de maatregelen ten aanzien van het Corona beleid in Duitsland aangepast.

Alle passagiers die in Duitsland woonachtig zijn dienen bij aankomst op een Duitse luchthaven verplicht vijf dagen in thuis quarantaine te gaan. Na deze 5 dagen dient de passagier opnieuw een PCR-test af te leggen.

Indien deze Corona-test negatief is, is er niets aan de hand en kan je gewoon weer vrij bewegen. Indien de test positief is, dien je nog eens 10 dagen extra in zelf quarantaine te gaan en na 10 dagen dien je nogmaals een PCR-test af te leggen.

 

Doorreis vanuit Duitse luchthaven naar Nederland of België

De quarantaine regels van de Duitse overheid gelden niet voor reizigers die op doorreis zijn naar een ander land. Dus voor passagiers die vanuit Turkije op een Duitse luchthaven landen en doorreizen naar Nederland of België zijn vervolgens vrijgesteld van de genoemde zelf quarantaine maatregel.

De extra thuis quarantaine maatregel is enkel en alleen van toepassing op Duitse ingezetene. Passagiers die dus in Duitsland woonachtig zijn. Woon je dus in Nederland of België, houd je dan aan de regels van het land waar je woonachtig bent.

 

Meest gestelde vragen omtrent vliegen van en naar Turkije

Nog altijd treft de Coronacrisis de gehele reiswereld. Dat heeft vele gevolgen omtrent het plannen van een reis of het terugkeren van een bestemming voor wie momenteel op reis is.  Reisorganisatie Triptime probeert je zo goed mogelijk te informeren van de belangrijkste updates omtrent reizen in tijden van het coronavirus van en naar Turkije.


Ik ben een Duits staatsburger en ben woonachtig in Nederland, moet ik dan ook 5 dagen in zelf quarantaine als ik terugkeer vanuit Turkije?

Nee, als je Duits staatsburger en woonachtig bent in Nederland, ben je niet verplicht om in zelf quarantaine te gaan als je terugkeert in Nederland. Wel is het advies om in zelf quarantaine te gaan en de regels en adviezen van Nederland nauwlettend in de gaten te houden.


Ik ben géén Duits staatsburger, maar ben wel woonachtig in Duitsland, moet ik dan 5 dagen in zelf quarantaine als ik terugkeer uit Turkije?

Ja, indien je woonachtig bent in Duitsland en terugkeert van je vliegreis vanuit Turkije dan moet je verplicht 5 dagen in zelf quarantaine. Na deze 5 dagen dien je opnieuw een PCR test te overleggen.

 

Ik ben géén Duits staatsburger en ook niet woonachtig in Duitsland, moet ik dan 5 dagen in zelf quarantaine?

Nee, indien je géén Duits staatsburger bent en ook niet in Duitsland woont, hoef je niet 5 dagen in zelf quarantaine wanneer je vanuit Turkije terugkeert. Wel is het advies om in zelf quarantaine te gaan en de regels en adviezen van het land waar je woonachtig bent nauwlettend in de gaten te houden.

 

Per wanneer gaat de thuis quarantaine van de Duitse overheid in?

De nieuwe thuis quarantaine maatregel van de Duitse overheid gaat in vanaf maandag 9 november 2020.

 

Moet ik ook nog steeds de reguliere test (binnen 48 uur voor aanvang van de vlucht) doen? Zoals dit het geval was sinds 8 augustus voor vluchten naar een Duitse luchthaven?

Ja, indien je terugkeert vanuit Turkije naar Duitsland moet je nog altijd een reguliere Corona-test doen. Deze zogenoemde PCR-test moet binnen 48 uur voor aanvang van de vlucht plaatsvinden. Deze regel is ongewijzigd en geldt voor alle passagiers die van Turkije naar Duitsland vliegen.

 

Wat gebeurt er als ik positief getest word voor de aanvang van mijn vlucht?

Indien je een positieve PCR-test overhandigt, mag je helemaal niet vliegen!

Indien je positief getest bent op COVID-19, word je in Turkije onderworpen aan een 14-daagse quarantaine. Je hebt eventueel de mogelijkheid om behandeld te worden in een plaatselijk ziekenhuis.

Na 14 dagen wordt de PCR-test opnieuw uitgevoerd en als het resultaat negatief is, mag je weer terugvliegen naar Duitsland.

 

Waar zijn de testcentra in Turkije te vinden?

De testcentra op COVID-19 zijn te vinden op onder andere onderstaande Turkse vliegvelden. Ze zijn 24/7 geopend. De kosten voor de test bedragen 30* euro (220* TL)
*De genoemde prijzen kunnen tussentijds wijzigen. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend.

- Antalya: Terminal 1 Arrivals
- Izmir: International Terminal Departures
- Dalaman: Terminal Departures
- Bodrum: International Terminal Departures

 Indien je nog meer vragen hebt over de Corona test, lees dan ons eerder geschreven artikel over positief reisadvies Duitsland Turkije maar wel verplicht Coronatest.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou namelijk de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu je vlucht naar Turkije!