Vliegtickets Sanliurfa

Sanliurfa ligt op een zeer vruchtbare vlakte, is aan drie zijden omringd door bergen en is gelegen in het zuidoosten van Turkije dicht in de buurt van Gaziantep. Daarnaast is Sanliurfa een spiritueel centrum. Alleen al om deze gegevens boek je vliegtickets naar Sanliurfa.

Eén van de bekendste bezienswaardigheden zijn de oude Citadel en de stadsmuren. Deze zijn gelukkig nog bewaard gebleven.

Het is gelegen op één van de heuvels boven de stad, wat overigens een flinke klim naar boven is. Via een buitentrap of door een lange tunnel met trappen kom je vervolgens boven op de berg. Eenmaal boven het je een waanzinnig panoramisch uitzicht over Urfa.

 

Het wereld bekende Tempel complex

Göbekli Tepe is een bergheiligdom dat ongeveer 12.000 jaar oud is. Daarnaast is het ook nog eens het oudst bekende tempelcomplex ter wereld. Het is indrukwekkend als je hier rondloopt. Alle faciliteiten om Göbekli Tepe heen zijn ver boven de standaard!

Eveneens is het schitterend om te zien is hoe het moskeeën complex weerspiegeld in het helderde water van een heilig bassin.

 

Het oude Urfa

Op de top van de berg, waar het oude Citadel is, staan een paar massieve Korinthische zuilen. Dit zijn vermoedelijk overblijfselen van het paleis van christenkoning Abgar uit de 2e eeuw. Als je hier bent, zie je aan de onderkant van één van de zuilen een oud-Syrische inscriptie.

De naam Sanliurfa betekend ‘Roemrijk Urfa’, ook wel Urfa genoemd. Het herinnert aan het verzet tegen de Franse invasie en bezetting van 1918 tot 1920. Urfa is voor velen religies een bedevaartsplaats omdat het de geboortestad van profeet Abraham was.

 

Vluchten naar Sanliurfa

Vliegtickets naar Sanliurfa Airport boek je bij Triptime. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, België of Duitsland. Je maakt altijd één tussenstop, meestal in Istanbul. Vanuit daar vlieg je met een directe vlucht naar de luchthaven van Sanliurfa.

In totaal duurt de reis, inclusief de tussenstop, tussen de 10 en 12 uur.

Vluchten naar Sanliurfa boek je makkelijk en snel bij Triptime. Gebruik onze zoekmachine op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar Sanliurfa.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Sanliurfa, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!