Goedkope vliegtickets Bodrum

Koop bij ons goedkope vliegtickets naar Bodrum, waar je de vakantie van het jaar beleeft. Bodrum heeft een lange geschiedenis en kent meerdere bezienswaardigheden, waaronder één van de zeven wereldwonderen. Boek de goedkoopste vliegtickets naar de Egeïsche Kust via Triptime en geniet van een onbezorgde luxe zonvakantie.

Op slechts enkele kilometers afstand van het Griekse eiland Kos ligt de badplaats Bodrum. De stad ligt aan de Golf van Gökova. Bij Bodrum komt de Middellandse zee tevens samen met de Egeïsche zee. Vanwege het heldere water kan je er volop duiken en snorkelen. Bodrum kent enkelen kleine mooie strandjes, waar het heerlijk koel vertoeven is tijdens de warme zomer maanden.

Van oudsher is Bodrum een luxere badplaats waar vooral de jetset kwam. Bodrum wordt daarom vaak het Saint Tropez van Turkije genoemd. De stad beschikt over een zeer grote jachthaven, waar dagelijks de meest luxe jachten arriveren.

Bodrum is een fantastische vakantie oord, maar ook de nabijgelegen plaatsen Gümbet en Bitez zijn populair onder de toeristen. Tevens de plaats Torba, die een paar kilometer ten noorden van Bodrum ligt, profiteert van de populariteit van Bodrum.

Bodrum beschikt over een internationale luchthaven, die ongeveer 36 kilometer van het centrum ligt. Met de auto of taxi ben je in 35 tot 40 minuten in het bruisende centrum van Bodrum. Met de bus doe je er iets langer over. Dagelijks vertrekken er goedkope vluchten naar Bodrum vanaf bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam, maar ook vanaf Düsseldorf.


De oude stad Bodrum

Bodrum ligt aan de westkust van Turkije en droeg in de oudheid de naam Halikarnassos. Het is altijd een zeer bekende stad geweest door het mausoleum van Satrap Mausolus. Daarnaast werd ook de beroemde Griekse historicus Herodotus in Bodrum geboren.

Van het mausoleum is helaas weinig bewaard gebleven. Het enige wat je nog kunt zien, is een trap die naar de grafkamer leidde. Wel vind je in het museum reconstructies en kopieën van een fries, waarop de strijd van Theseus en Herakles met de Amazones is uitgebeeld.

De stenen van het mausoleum zijn in de 15e eeuw door kruisridders gebruikt om het Sint Petrus Fort te bouwen. Dit fort telt vijf torens en maar liefst zeven poorten.

Wanneer je in Bodrum bent moet je zeker naar het antieke theater gaan. De zitrijen en orkestbak zijn nog intact. Vanaf hier heb je tevens een waanzinnig uitzicht over Bodrum. Geniet van de rust en de oudheid om je heen.

 

De levendige havenstad Bodrum

Bodrum is een levendige havenstad die haar originele charme van vroeger heeft behouden. Zo vind je in Bodrum nog huisjes aan in de typische Ottoman bouwstijl. Ze zijn vierkant en vooral heel wit.

De haven is bezaaid met leuke restaurantjes en de meest prachtige zeiljachten liggen aangemeerd. De plaats heeft een grote variatie aan uitgaansgelegenheden en ook winkels.

In het oosten van de stad ligt Long Street, ook wel Bar Street genoemd. Zoals de naam al aangeeft, zijn hier vele bars en cafés gevestigd die tot in de vroege uurtjes open zijn. De bekendste club van Bodrum is wellicht Halikarnas. Deze club bestaat al sinds 1979 en biedt plaats aan maar liefst vijf duizend feestgangers.

Een andere bijzonder uitgaansgelegenheid is de Marine Club Catamaran. De Catamaran heeft een glazen dansvloer, waardoor je als het ware op het water danst. De boot biedt plaats voor 1500 man en vertrekt rond middernacht. Heb je net de boot gemist of wil je er eerder af? Geen probleem er varen shuttleboten op en af naar de club op het water.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Bodrum, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie en beste deal. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!