Wie is Pegasus Airlines?

Pegasus Airlines (Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.) is een Turkse luchtvaartmaatschappij die vanuit toeristische bestemmingen in Turkije naar het Noorden en Westen van Europa vliegt. Thuisbasis is Luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul met daarnaast een hub op de luchthaven Antalya AYT.

Pegasus Airlines heeft als visie dat iedereen het recht heeft om te vliegen. In 1990 is Pegasus Airlines opgericht in Istanbul. Het bedrijf bestond uit twee vliegtuigen en is inmiddels gegroeid naar 84 toestellen, waaronder 39 Boeing 737-800 en 45 typen Airbus.

De Turkse airline is één van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen van Turkije, die in het binnenland 36 bestemmingen en naar het buitenland ruim 70 bestemmingen aanvliegt. Pegasus Airlines vliegt in 41 landen en vliegen in totaal 111 bestemmingen aan.

Vanuit verschillende Turkse luchthavens gaan de vluchten naar het westen en noorden van Europa, maar ook Azië en enkele Noord-Afrikaanse toeristenoorden.

 

Samenwerking Pegasus met Izair

Sinds maart 2007 heeft de maatschappij een samenwerkingsverbond met de Turkse luchtvaartmaatschappij Izair gesloten. Alle vluchten van deze maatschappij worden uitgevoerd door Pegasus Airlines, met de toestellen van Izair.

Al meer dan dertig jaar is Pegasus Airlines dé betrouwbare partner voor gespecialiseerde reizen van en naar Turkije. Met 79 toestellen vliegt Pegasus Airlines dagelijks op vele bestemmingen in Turkije  en verbindt de toeristische bestemmingen van Turkije met Europa.

 

Pegasus is low cost airline

Pegasus is een low cost-airline, dit betekent dat je goedkoop en voordelig van en naar Turkije en velen andere landen vliegt. De airline biedt betaalbare, veilige en stipte reismogelijkheden aan.

De Turkse luchtvaartmaatschappij vindt het namelijk belangrijk dat luchtvaart voor iedereen toegankelijk is. Daarom werkt Pegasus Airlines samen met betrouwbare partners zoals Triptime, zodat wij onze lage prijzen voor jou kunnen blijven garanderen.

De airline biedt een hoge service en kwaliteit aan. Ze willen graag dat jij als passagier een fijne vlucht hebt. Hier doen ze dan ook alles aan. Het cabine personeel is tevens uiterst vriendelijke en bekwaam.

 

Voordelen vliegen met Pegasus

Tijdens de vlucht kan je a la carte maaltijden, drankjes en koude en warme snacks bestellen. Hiervoor moet je wel betalen, zoals bij iedere low cost luchtvaartmaatschappij. Het is zelfs mogelijk om 36 uur voor je vertrek een maaltijd te reserveren, zodat je gegarandeerd bent van eten.

 

Pegasus Airlines Frequent Flyer Programma

Het Frequent Flyer Programma van Pegasus heet Pegasus Plus. Met dit programma kun je miles sparen voor award tickets, upgrades en vele andere cadeaus. De belangrijkste voordelen op een rij:

 

-        Met je miles kun je zelf je zitplaats in het vliegtuig kiezen.

-        Miles kun je gebruiken om extra bagage bij te boeken.

-        Met je miles kan je een maaltijd aan boord krijgen.

-        Wissel je miles in om belastingen en heffingen op aangeschafte producten te betalen.

-        Inwisselen van miles voor hoge kortingen op vliegtickets.

-        Je kunt een vlucht boeken zonder beperkingen op de beschikbaarheid.

 

Veiligheid en technologie van Pegasus

Pegasus Airlines doen grote investeringen in veiligheid en technologie. Het bedrijf behoort tot de 10% van alle 582 luchtvaart maatschappijen ter wereld met de nieuwste vlucht simulatie technologie. 

Ze bieden andere bedrijven, naast onderhoudsdiensten, ook opleidingen voor bemanning, piloten en technici aan.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook Pegasus Airlines.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!