Vliegtickets Samsun

Vliegtickets naar Samsun boek je omdat je de belangrijkste haven van Turkije wil zien. Daarnaast is Samsun ook één van de groenste natuurgebieden van Turkije. De lekkerste verse vissen eet je in de haven van Samun.

Samsun is gelegen aan de Zwarte Zee en is ook de hoofdstad van de gelijknamige hoofdstad Samsun. Samsun is niet heel toeristisch. Wanneer je Turkije echt wil beleven, zoals de lokale bevolking dit doet, is Samsun een zeer geschikte vakantiebestemming voor jou.Goedkope vluchten naar Samsun boek je makkelijk en snel bij Triptime.

Er is genoeg te beleven in de stad, bijvoorbeeld de 13e-eeuwse Pazar moskee, diverse musea, het waterpark en er is een kartbaan. Ook de Russische markt is een bezoekje zeker waard wanneer je in Samsun bent, deze is namelijk ontstaan toen de Russen naar Samsun vertrokken na de val van de Sovjet-Unie.

 

Historie van Samsun

In 1806 liep de stad Samsun grote brandschade op. Op 19 mei 1919 landde Atatürk in Samsun, dit was het startsein voor de Turkse onafhankelijkheid strijd tegen de Grieken.

Het archeologisch museum bij de haven toont vondsten uit het oude Amisos en Romeinse mozaïeken. Niet ver daar vandaan staat het moderne Atatürk museum. Het iets verder landinwaarts gelegen Gazi Museum is het Mintika Hotel waar Mustafa Kemal in mei 1919 verbleef.

 

Prachtig natuur landschap

Samsun ligt midden tussen twee grote rivierdelta’s. Ten westen van de stad mondt de ruim 1300 kilometer lange Kizilirmak uit in de Zwarte Zee. Deze delta is tevens een belangrijk overwinteringsgebied voor watervogels. Het is namelijk het enige grote moerasgebied aan de Zwarte Zeekust.

Een prachtig stukje natuur, waar je veel bebossing met onder andere haagbeuken, essen, eiken en elzen ziet. Soms begroeid met lianen en ook wilde narcissen. Heel soms zijn er nog verwilderde kamelen te zien.

Het bos ligt in de buurt van het dorp Ondokuzmayis. Deze naam betekent 19 mei, de dag van het begin van de strijd van Atatürk.

In de ondiepe delen van het gelegen zoetwatermeer Balik Gölü leven zeenaalden. Vissers verdienen hier hun brood met de commerciële vangst van karpers en zoetwaterkreeften.

Aan de kust zijn veel restaurants te vinden waar je zeeslakken en kreeften kan eten en natuurlijk ook ander vissoorten. Wil je ook genieten van de natuur? Boek je tickets naar Samsun direct bij Triptime.

 

Vluchten naar Samsun Carsamba

Goedkope vluchten naar Samsun boek je bij Triptime. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België. Je maakt altijd één tussenstop, meestal in Istanbul. Wel kan je vanuit Duitsland een rechtstreekse vlucht boeken met SunExpress.

Bij een overstapvlucht vlieg je na een overstap in Istanbul naar de luchthaven van Samsun Carsamba Airport. In totaal duurt de reis, inclusief de tussenstop, tussen de 6,5 en 10 uur.

Vluchten naar Samsun boek je makkelijk en snel bij Triptime. Gebruik onze zoekmachine op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar de belangrijkste haven van Turkije.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Samsun, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!