Vliegtickets Sivas

Vliegtickets naar Sivas zijn zowel in de zomer als in de winter beschikbaar. Je kan in de winter namelijk fantastisch skiën of snowboarden in Sivas. In de zomer daarentegen geniet je van de oude cultuur van het oosten van Turkije.

Sivas is een goed voorbeeld van de ontwikkelingen die de laatste jaren in Turkije hebben plaatsvonden. De marktstraten zijn namelijk bedolven met kleine stalletjes met winkelwaar. De grote winkelstraten staan vol met moderne en grootschalige winkels en modeketens.

 

Het oude centrum van Sivas

Midden in het centrum van Sivas liggen een aantal Seldjoekse gebouwen die tot de mooiste van Turkije behoren. Ze stammen nog uit de bloeitijd van de 13e eeuw. Zoals de oude moskee en de schitterende Cifte Minare Medrese; de Koranschool van de tweeling minaret.

De Medrese is in 1271 gebouwd. Kenmerkend aan dit gebouw zijn de twee unieke minaretten.

 

De oudste moskee van Sivas

De overige Seldjoekse monumenten van de stad liggen buiten het park. Zo heb je bijvoorbeeld de Ulu Cami. De moskee is in 1197 gebouwd en is daarmee de oudste moskee van Sivas.

Wanneer je via de ingang aan de noordkant naar binnen treedt, beland je in een koel interieur met vijftig zware pijlers. Het is er muisstil.

 

Hamam Kursunlu

De hamam is van Ottomaanse bouwstijl. Deze is in 1576 voltooid en is het grootste Turkse bad in de stad Sivas. Het gebouw is prachtig om te zien en bevat nog altijd veel details uit de klassieke bouwstijl. De hamam is dagelijks geopend.

 

Vluchten naar Sivas

Vliegtickets naar Sivas Airport boek je bij Triptime. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Sivas Airport, je maakt dan altijd een tussenstop in Istanbul. De totale reisduur, inclusief overstap, is rond de 8 uur.

Waar wel rechtstreekse vluchten naar toegaan vanuit Nederland, België of Duitsland is de nabijgelegen luchthaven Kayseri. Vanaf hier is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Sivas. De direct vlucht naar Kayseri duurt 4,5 uur.

Vluchten naar Sivas boek je makkelijk en snel bij Triptime. Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar het veelzijdige Sivas.

 

De theehuizen van Sivas

In Sivas vind je op iedere hoek van de straat wel een theehuis. Je kan er gewoon niet omheen. Wil je een iets minder toeristisch theehuis bezoeken? Zoek dan naar een theehuis wat in de schaduw ligt.

De theehuizen in het park serveren naast thee ook smakelijke Turkse snacks.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar de goedkoopste vliegtickets Sivas, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!