Transavia stoel reserveren

Tijdens het online inchecken voor de Transavia vlucht kan je jouw eigen stoel uitkiezen. Wil je bij het raam zitten of juist in het gangpad? Wil je voor in het vliegtuig of achterin zitten? De keuze ligt bij jou. Denk er wel aan hoe eerder je online incheckt, hoe meer keuze je hebt uit beschikbare stoelen.

Voor iedere Transavia vlucht is het mogelijk vooraf een stoelreservering te maken. Een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 weken voor vertrek tot 30 uur.

 

De kosten voor stoel reservering*

Voor een stoel reservering berekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen kosten*. Deze kosten variëren per persoon per enkele reis, per stoelkeuze, bestemming en per luchtvaartmaatschappij.

Bij Transavia heb je keuze uit een standaard stoel, een stoel voorin het vliegtuig, stoel op de eerste rij of een stoel met extra beenruimte. De ruimte tussen de armleuningen bij de Transavia vliegtuigstoelen is 42 cm.

Standaard stoel
Een standaard stoel heeft tussen de 74 en 76 cm beenruimte. Deze reserveer je voor een basistarief van 4 tot 9 euro p.p. per enkele reis.

Standaard stoel voorin het vliegtuig
Wanneer je een stoel voor in het vliegtuig hebt, verlaat je na het landen als een van de eerste het vliegtuig. De beenruimte is 74 tot 76 cm. Deze reserveer je voor een basistarief van 6 tot 14 euro p.p. per enkele reis.

Stoel op de eerste rij
Een stoel op de eerste rij geeft je meer beenruimte, 91 cm. Je kan makkelijk naar het toilet en je bent bij de landing snel het vliegtuig uit. Deze reserveer je voor een basistarief van 16 tot 25 euro p.p. per enkele reis.

Stoel met extra beenruimte
Een stoel met extra beenruimte, 86 tot 100 cm, zit bij de nooduitgang. Let op, vaak kan bij deze stoel de rugleuning niet naar achteren. Deze reserveer je voor een basistarief van 13 tot 20 euro p.p. per enkele reis.

Zodra je jouw stoel wilt reserveren, geeft het inchecksysteem de definitieve prijs aan van de stoel.

 

Naast elkaar zitten in het vliegtuig

Wanneer je met vrienden of familie reist, start je vakantie al bij de vliegreis. Transavia begrijpt dat je graag met het hele gezelschap bij elkaar wilt zitten. Het is aan te raden als je met elkaar reist om de stoelen ver van tevoren te reserveren. Zo ben je er vrijwel zeker van dat je in het vliegtuig bij elkaar zit.

Wanneer je extra beenruimte of juist aan de raamzijde wilt zitten, adviseren wij eveneens om van tevoren een stoel te reserveren. De stoelen op de eerste rij en bij de nooduitgang hebben meer beenruimte, maar zijn als eerste gereserveerd.

 

Hoe reserveer je een stoel?**

Het is heel eenvoudig om je stoel te reserveren. Je regelt dit al bij het boeken van de tickets. Of later wanneer je online check in doet. Met een simpele klik op de muis heb je jouw stoel binnen no-time gereserveerd. Kies op de plattegrond van het vliegtuig de stoel die je wenst.

Het inchecksysteem berekent automatisch de prijs afhankelijk van de bestemming en of het een directe vlucht of een overstapvlucht is.

Let op, de rugleuning van de stoelen op de laatste rij en voor de nooduitgang kunnen niet naar achteren gezet worden.

Op de luchthaven kan je bij de check-in balie geen stoel reserveren, je krijgt automatisch een stoel toegewezen.

 

Baby’s en kinderen eigen stoel?

Een baby tot twee jaar heeft op de heen- en terugvlucht geen eigen stoel bij Transavia. Tijdens beide vluchten moet de baby bij één van de ouders op schoot. Wordt jouw baby tijdens de vakantie, met een maximale verblijfsduur van twee weken, twee jaar, dan beschouwt Transavia het kind nog steeds als een baby.

Op de terugvlucht heeft het kind dus geen eigen stoel en worden ook geen extra kosten berekend. Wanneer je toch graag een eigen stoel voor jouw baby wenst, is het mogelijk dit tijdens de reservering aan te geven. Hier betaal je wel extra kosten voor. Tijdens de start en landing moet je de baby wel op schoot nemen.

 

* De genoemde prijzen kunnen door de luchtvaartmaatschappij tussentijds en periodiek (winter/zomer) worden gewijzigd.
Daarnaast kan er per bestemming een afwijkend tarief van toepassing zijn.
Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

** Online inchecken, bagage inchecken, maaltijd reserveren en stoel reserveren is niet op alle vluchten mogelijk of er zijn afwijkende voorwaarden en tarieven van toepassing.
Dit kan verschillende redenen hebben, zoals:
- Het kan een chartervlucht zijn.
- Het type toestel is nog niet bekend.
- Het vluchtschema zal hoogstwaarschijnlijk gewijzigd worden.