Laagste prijsgarantie
Ruim aanbod luchtvaartmaatschappijen

Verzorgt vliegtickets voor meer dan 50.000 passagiers per jaar

Reizen zonder ticket

Vliegtickets naar Izmir

Topbestemming Izmir

De luchthaven van Izmir heet voluit Izmir Adnan Menderes. Het vliegveld is op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de grote stad Izmir gelegen en wordt gezien als een middelgroot Turks vliegveld. De luchthaven is vrij recent, in 2007, De internationale luchthaven van Izmir is vernoemd naar de vroegere Turkse premier Adnan Menderes.

Op weg naar Çesme ligt Balcova, een van de grootste kuuroorden in Turkije met uitstekende verblijfsfaciliteiten. Vijftien kilometer ten westen van Karsikaya ligt Çamalti, een streek vol kustmoerassen en zoutvelden dat vandaag de dag als vogelreservaat en het vogelparadijs van Izmir. U vindt er allerlei soorten, waaronder flamingo’s en pelikanen. 40 km ten noordoosten van  Karsiyaka bevindt zich Yamanlar  Çamligi, een naaldwoud dichtbij het lieflijke Karagölmeer. Ten hoogte van Kemalpasa in de Karabelpas (20 km van Izmir) nog een Hettitische bas-reliëf te zien. Belkahve is het hoogste punt rond Izmir.

In 1922 werd de officiële naam van de stad, Izmir in plaats van Smyrna.

Izmir ligt aan een lange smalle baai vol schepen en jachten. Het klimaat is er mild en tijdens de hete zomers is de constante frisse zeebries meer dan welkom. Achter de met palmbomen omringde kustboulevards gaat de stad langzaam over van terrassen tot in het omgevende gebergte. Izmir is de derde grootste stad van Turkije en heeft de tweede grootste haven van het land. Deze stad is het hele jaar door een drukke wereldstad.

Izmir heeft een goede selectie van cultuur en entertainment, van de archeologische en etnografische musea, aan de Izmir State Opera en Ballet en Izmir State Symphony Orchestra, de vele bars en clubs. De cosmopolitische en levendige stad wordt nog drukker tijdens het International Izmir Festival (half juni tot half juli) met muziek en dans, met voorstellingen ook in het nabijgelegen Çesme en Efeze.

 

Bezienswaardigheden:

Deze drukke grote stad biedt vooral veel winkeltjes en shopping centra waar je een ruime keuze hebt uit kleding,lederwaren, tapijten en juwelen. Naast het hoge 'shopgehalte' vind je in deze stad ook veel kunst, vooral ook doordat er in juni en juli de jaarlijkse internationale kunstbeurs wordt georganiseerd.

De vesting Kadifekale is een absolute 'must' wanneer je deze stad bezoekt. Daarnaast is de klokkentoren een bekende bezienswaardigheid van Izmir. Breng ook zeker een bezoek aan de jachthaven, je zult versteld staan van de weelde aan dure jachten. Pak lekker een terrasje en geniet van het uitzicht en het bewonderen van deze mooie schepen.

Indien je even aan alle drukte wilt ontsnappen dan raden we je aan om eens rond trekken in het achterliggende gebergte, je vindt hier pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.


Vliegtickets Izmir

Izmir, met ruim 2,4 miljoen inwoners, de op twee na grootste stad van Turkije. Gelegen in het westen bij de Egeïsche zee is het klimaat voortreffelijk. In de winter en de zomer is het goed toeven in deze badplaats.
 
Ondanks de zware geschiedenis die Izmir kent, zijn er voldoende bezienswaardigheden uit de oudheid. Izmir ligt tevens in de buurt van vele ruïnesteden zoals Efeze en Sardis.
 
De haven van Izmir is de tweede grootste haven van Turkije.
Izmir, ook wel “de mooie stad” genoemd, wordt bewoond door een zeer vriendelijke en gastvrije bevolking.
 
Met een ruime keuze aan eetgelegenheden en uitgangplekken is er altijd een plekje voor iedereen. Verschillende keukens en muziekstijlen zijn te vinden in de uitgaanscentra Bircinci Kordon en Alsancak.
 
Na het boeken van uw vlucht Izmir bij 
Triptime, ligt u zeer snel op een van de vele hagelwitte stranden.
 
Een vlucht Izmir boekt u gemakkelijk bij Triptime. Door duidelijk en overzichtelijk weer te geven welke keuzes u heeft krijgt u de mogelijk om echt te kiezen welke vlucht Izmir voor u geschikt is. Wij tonen niet alleen de door u gekozen data maar ook andere opties rondom de aangegeven data.
 
Met een veilig betaalsysteem en voldoende informatie, doen de lage prijzen voor een vlucht Izmir niet af aan de kwaliteit of service.
 
Op onze site vind u allerlei nuttige informatie, bezienswaardigheden, evenementen die plaats vinden en tips en trucs van onze experts binnen Triptime.
 
Boek snel uw vlucht Izmir bij Triptime.

Laagste prijsgarantie
Ruim aanbod luchtvaartmaatschappijen
Verzorgt vliegtickets voor meer dan 50.000 passagiers per jaar
Reizen zonder ticket