Vliegtickets Izmir

Vliegtickets naar Izmir reserveer je nu, omdat je straks wilt genieten van De mooie stad, zoals de plaats Izmir in Turkije wordt genoemd. Een waanzinnige wereldstad gelegen aan de Egeïsche zee. De heerlijke warme zomers en zachte winters maken van Izmir een vakantiebestemming, welke het hele jaar door gewild is.

Izmir is één van de plaatsen waar ieder jaar vele duizenden toeristen naar toe reizen. De stad ligt in het westen van het land en is, op Istanbul en Ankara na, de grootste stad van Turkije. Tijdens een vakantie in Izmir valt er dan ook meer dan genoeg te beleven. Reserveer nu je vliegticket naar het veelzijdige Izmir.

 

Topbestemming Izmir

Izmir ligt aan een lange smalle baai vol schepen en luxe jachten. Het klimaat is er mild en tijdens de hete zomers is de constante frisse zeebries meer dan welkom.

Achter de met palmbomen omringde kustboulevards gaat de stad langzaam over van terrassen tot in het omgevende gebergte. Izmir is het hele jaar door een drukbezochte stad. Triptime biedt verschillende goedkope vliegtickets aan naar Turkije.

In Izmir kan je heerlijk winkelen in de kleine straatjes, maar ook in de grote shopping centra. Kleding, lederwaren, tapijten en sieraden zijn volop verkrijgbaar. De stad biedt daarnaast ook veel kunst aan. Jaarlijks vindt namelijk in de maanden juni en juli de internationale kunstbeurs plaats.

De vesting Kadifekale is een absolute must see, wanneer je in Izmir verblijft. Wandel ook langs de jachthaven, je zult versteld staan van de weelde aan dure jachten. Van al dat wandelen krijg je dorst. Plof lekker neer op het terras en geniet van het uitzicht.

Indien je even aan alle drukte wilt ontsnappen dan raden we je aan een bezoek te brengen in het achterliggende gebergte. Je vindt hier pittoreske dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

 

Izmir van vroeger

Vroeger was Izmir een Romeinse stad. Helaas is daar niet veel meer van bewaard gebleven. De meeste overblijfselen vind je nog bij de Ancient Agor, een vroegere marktplaats waar alle bewoners samenkwamen. Er staan enkele pilaren overeind en er zijn ook nog veel oude stenen te vinden.

Onder het maaiveld vind je waterwegen en bogen die vroeger onder het plein lagen.

Verder is er nog een archeologisch museum, waar vondsten zijn tentoongesteld. Hier ontdek je ook het verhaal van de stad.

Het kloppend hart van de stad is het Konakplein met de indrukwekkende klokkentoren. De Moorse stijl van de toren werd in 1901 gebouwd. De kleine, maar kleurrijke moskee die aan het plein ligt, mag je ook zeker niet overslaan.

In Izmir is het best bewaarde gebouw uit de 19e eeuw de voormalige woning van Atatürk. De grondlegger van de huidige Turkse republiek verbleef in de jaren dertig van de vorige eeuw enkele jaren in dit gebouw. Het is nu een museum, waar je met eigen ogen kunt zien hoe Atatürk toentertijd leefde.

 

Internationale luchthaven Izmir

In 2007 is de internationale luchthaven Izmir Adnan Menderes geopend. Het middelgrote vliegveld is vernoemd naar de vroegere Turkse premier Adnan Menderes. De luchthaven ligt op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de grote stad Izmir.

In 3,5 uur vlieg je van Amsterdam rechtstreeks naar Izmir. Vluchten naar Izmir boek je makkelijk en snel via onze website. Hier vind je de beste deals van Triptime.
SunExpress is veruit de populairste luchtvaartmaatschappij naar Izmir.

 

Verken de omgeving van Izmir

Een relaxte dag breng je uiteraard door in één van de grootste kuuroorden van Turkije, welke is gelegen buurdorp Balcova.

Wil je vogels spotten? Dit kan in het vogelreservaat en vogelparadijs in Çamalti. Dit is een streek vol kustmoerassen en zoutvelden waar je voornamelijk flamingo’s en pelikanen ziet.

Wil je naar het hoogste punt van Izmir, dan reis je door naar Belkahve. Izmir ligt tevens in de buurt van de ruïnesteden zoals Efeze en Sardis, welke ook zeker een bezoek waard zijn.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Izmir, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!

 €