Vliegtickets Konya

Wil je vliegtickets naar Konya kopen, dan hebben wij spectaculaire aanbiedingen voor je. Konya beschikt over een eigen luchthaven, waar alleen binnenlandse lijndienstvluchten aankomen en vertrekken. Vanaf Istanbul vlieg je binnen een klein half uur naar Konya. Dit betekent dat je in de meeste gevallen een overstapvlucht kunt boeken naar Konya. Vanuit Amsterdam Schiphol zijn er in het hoogseizoen (juni t/m september) directe vluchten boekbaar. Vanuit Dusseldorf en Keulen zijn er het hele jaar door directe vluchten boekbaar. Dit zijn de zogeheten chartervluchten.

Konya is een van de oudste bewoonde steden van Turkije en stond in de Romeinse tijd bekend als Iconium. Als hoofdstad van de Seltsjoekse Turken van de 12e tot de 13e eeuw en geldt het als één van de grote culturele centra van Turkije.

Konya is een bijzondere Turkse stad omdat er een aantal belangrijke filosofen vandaan komen, zoals de Perzische dichter Rumi. Ieder jaar komen er maar liefst 1,5 miljoen bezoekers af op het bedevaartsoord.

Het klimaat in Konya is droog, woestijnachtig maar magisch wonderschoon. De stad Konya is zo rijk aan geschiedenis, waardoor je het altijd wilt bezoeken. Is het alleen een bezichtiging waard, nee je moet het echt beproeven. Heb je interesse in de islamfilosofie, dan wil je weidsheid en wijsheid aanschouwen. Boek nu je vliegtickets Konya.

 

Konya de stad van de dansende Derwisjen

Konya wordt ook wel de stad van de dansende Derwisjen genoemd. Derwisjen zijn de trouwe volgers van de Perzische dichter Rumi. Hij richtte het soefisme op, wat een mystieke stroming binnen de islam is. Rumi kreeg de titel Mevlana, de stichter van de orde.

Het opvallende groen betegelde mausoleum van Mevlana is het beroemdste gebouw van Konya. Je vindt hier het museum en de graftombe van Mevlana. Wil je het drukbezochte museum bezoeken, dan raden wij aan om het op een doordeweekse dag te doen. En wel bij voorkeur in de ochtend, want anders sta je zeer lang in de rij. En dat is het ook waard!

Elk jaar wordt in de eerste helft van december een ceremonie gehouden ter herdenking van Mevlana Celaleddin-i Rumi. De geestelijke volgers staan bekend om hun fascinerende dans, waarbij ze steeds sneller om hun as draaien. Hierdoor raken ze in extase en wordt hun ziel verbonden met de allerhoogste. Het is een waar spektakel om de geestelijken in de prachtige witte traditionele kledij te zien.


Vluchten naar Konya

Vluchten naar Konya zijn te verkrijgen bij Triptime. Wij zoeken altijd naar de voordeligste en beste vliegtickets voor jou, bijvoorbeeld via luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines. Konya is geen groot vliegveld, waardoor je in de meeste gevallen moet overstappen op een binnenlandse vlucht.

Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er veel goedkope vluchten naar Istanbul te boeken. Vanaf deze internationale Turkse luchthaven vlieg je vervolgens in een half uur door naar de eindbestemming Konya.

De luchthaven van Konya is een belangrijk civiel en militair vliegveld in Turkije. Het is direct gelegen aan de stadsrand van Konya. De hoofdstad van de gelijknamige grootste Turkse provincie in Centraal Anatolië.

 

Wat is er te doen in de buurt van Konya?

Op anderhalf uur rijden van Konya tref je het bijzondere Meke-meer aan. Een prachtig landschap wat bijna buitenaards aandoet. Je wilt dit echt zien, want unieke landschappen zijn tegenwoordig moeilijk te vinden.

Al miljoenen jaren ligt er een krater in het meer, wat eigenlijk twee meren zijn met heel veel eilandjes. De laatste decennia is het meer aan het uitdrogen. Echter de omgeving is nog altijd zeer indrukwekkend. Je kan er fijn rustig wandelen terwijl je ondertussen geniet van de prachtige omgeving.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar de goedkoopste vliegtickets naar Konya, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!