Goedkope vliegtickets Ankara

Start je reis met goedkope vliegtickets naar Ankara, de hoofdstad van Turkije. Ankara is na Istanbul de grootste stad van Turkije. Een stedentrip naar Ankara vergeet je niet snel. Vooral vanwege de mix van oude Romeinse bouwwerken, moderne architectuur en Oosterse moskeeën.

Het is een wereldstad die met zijn tijd is meegegaan. Een metropool om zowel het oude als het nieuwe Turkije te ontdekken.

Ankara heeft een aantal zeer geliefde plekken, zoals de oude stadskern en de Kocatepe moskee. Dit klassieke Ottomaanse gebouw heeft vier minaretten en is voorzien van een decor van bladgoud. Het ontwerp vloeide voort uit een architectuurwedstrijd in 1967. Het is tevens één van de grootste en belangrijkste moskeeën van Ankara.

In de oude stadskern vind je ook nog meer bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de oude Romeinse tempels en de traditionele badhuizen. Oud-Ankara bestaat uit een citadel met daaromheen een authentiek Osmaanse stad.

De meest bekende plek van Ankara is het mausoleum van Atatürk. Dit is de laatste rustplaats van Mustafa Kemal Atatürk, de eerste president van de Republiek Turkije.

In de nieuwe stad, rondom de oude heuvelburcht, zie je veel moderne bouwwerken en ook uitgestrekte parken. Dit maakt Ankara een unieke combinatie van oud en nieuw.

 

De hoofdstad Ankara

Ankara is gelegen in de centrale regio Anatolië en telt ongeveer vijf miljoen officiele inwoners. In werkelijkheid is dit één miljoen inwoners meer. De stad is gebouwd op een steile heuvel en boven vind je het historische oude stadscentrum. Als je van het vliegveld Ankara naar de stad rijdt, zie je in de verte de hoofdstad al op de hoogvlakte liggen.

Verder kan je in deze wereldstad heerlijk shoppen. Wist je dat de angorawol (mohair) uit Ankara komt? Je vindt hier dan ook unieke kledingstukken die met de hand zijn gemaakt.

 

Ankara een stad vol vermaak

Wil jij je kostelijk vermaken, dan moet je zeker naar de wijk Kizilay om kebab te eten. Eén gedeelte is helemaal afgesloten voor auto’s. Je treft daarom velen gezellige terrassen en eetkraampjes aan op de straten. Je kijkt je ogen uit, genietend van de hemelse Turkse specialiteiten en smaakvolle thee.

Houd je van lekker eten? Breng dan zeker een bezoek aan Kale Washington in de Citadel. Dit is natuurlijk niet het enige waar je terecht kan, andere heerlijke opties zijn namelijk Koz Kofte, Boyacizade Konagi en Cafe des Cafes.

Je hoeft je geen seconde te vervelen in Ankara. De stad heeft een namelijk een bruisend nachtleven. De clubs zijn voornamelijk te vinden in het zuiden van de stad. Zin in Turkse popmuziek? Ga dan naar Jazz time, even een avondje lekker losgaan.

Houd je liever van een wat rustigere omgeving, breng dan je avond door bij Eski Kandil of And Evi. 

Je kan dagen vertoeven in de hoofdstad Ankara, omdat er zoveel te zien en te beleven is. Je zult hier dan ook een buitengewone vakantie hebben via Triptime. Een stedentrip die je niet snel vergeet.

 

Vluchten naar Ankara

Vanuit Nederland gaan er rechtstreekse vluchten naar Ankara, bijvoorbeeld met Turkish Airlines, Pegasus en SunExpress. Je stapt bij Amsterdam Schiphol, Rotterdam The Hague Airport of Eindhoven op het vliegtuig en 3,5 uur later land je in het wondermooie Ankara.

De goedkoopste vliegtickets naar Ankara vind je bij Triptime. Het vliegveld ligt slechts 28 kilometer van het stadscentrum vandaan. Op het vliegveld neem je vervolgens de bus of taxi naar Ankara stad.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Ankara, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de stedentrip van je leven!