Vliegtickets Ordu

Vliegtickets naar Ordu, omdat de stad het centrum van een streek is vol hazelnoot boomgaarden en zandstranden. Strand, zon en gezelligheid in één stad. Tevens zijn er in het relatief kleine maar zeer gezellig stad veel bezienswaardigheden. Zoals de riante woningen in het oude stadscentrum en enkele voormalige kerken die hedendaags als moskee worden gebruikt.

Tussen het centrum en de haven staan prachtige huizen, evenals een etnografisch museum in de Pasaoglu Konagi, een Osmaans huis uit 1896.

Andere oude bezienswaardigheden zijn onder andere de Yali Camii, Orta Camii, Efirli Camii en de Eski Pazar Camii met het naastgelegen Hamam. Boek nu je vliegtickets naar Ordu.

Mocht je in september naar Ordu vliegen, dan val je met je neus in de boter vanwege het hazelnoten festival. Breng dan ook gelijk een bezoek aan de hazelnoten fabriek, die onder de merknaam Tadelle verschillende chocolade repen aanbiedt.

 

Ordu en Altinordu

Tot 2014 heette deze stad Ordu, tegenwoordig gaat de stad verder onder de naam Altinordu. Altin staat voor goud.

Voor Turkse begrippen is Altinordu een relatief klein stad met een kleine 200 duizend inwoners. Echter is het bijna net zo groot als de Nederlandse stad Utrecht. Altinordu is de hoofdstad van de provincie Odru.

Altinordu is een belangrijke grote havenstad gelegen aan de zuidkust van de Zwarte Zee in Turkije. Goedkope vliegtickets Ordi boek je makkelijk en snel bij Triptime.

 

Voor de avontuurlijke toerist

Wie houdt van wat meer avontuur is er ook genoeg te beleven in Ordu. Het Boztepe park biedt namelijk uitzicht over de stad en is te bereiken met een kabelbaan. Voor iedereen is er wel iets te beleven in Ordu van musea en culturele gebouwen tot avontuurlijke uitjes.

 

Luchthaven Ordu - Giresun

De luchthaven van Ordu – Giresun is gebouwd op een kunstmatig eiland net voor de kust van Gulyali. Ordu – Giresun airport is de uitvalsbasis voor veel passagiers die als eindbestemming één van de vele steden nabij de Zwarte Zee hebben. Denk aan Trabzon, Giresun of Samsun.

 

Vluchten naar Ordu

Goedkope vluchten naar Ordu Giresun boek je bij Triptime. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, België of Duitsland. Je maakt altijd één tussenstop, meestal in Istanbul. Vanuit daar vlieg je met een directe vlucht naar de luchthaven van Ordu.

In totaal duurt de reis, inclusief de tussenstop, tussen de 7 en 10 uur. De totale reistijd is afhankelijk van de aansluiting van de overstap. Je vliegt met de luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines, Turkish Airlines of SunExpress.

Vluchten naar Ordu Giresun boek je tevens makkelijk en snel bij Triptime. Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar Ordu.

 

Historie over Ordu

Tussen Ordu en het leuke vissersplaatsje Persembe zocht het ruim 10 duizend man grote huurlingenleger van Xenophon in de 4e eeuw van Chr. zijn toevlucht, in het inmiddels vrijwel verdwenen Kotyora. Op Camburnukaap ten noordwesten van Persembe zou Jason met zijn Argonauten zijn geland, tijdens zijn zoektocht naar het Gulden Vlies. Op deze plek staat nu een schattig Byzantijns kerkje.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vluchten naar Ordu Giresun, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!