PERSBERICHT CORONAVIRUS (COVID-19) - Informatie en updates rondom Coronavirus KLIK HIER

Vliegtickets Hatay

Hatay is een provincie gelegen in het zuidelijkste stukje van Turkije. De hoofdstad is Antakya, welke dichtbij Adana, Gaziantep en de Syrische grens ligt. Bezoek in Antakya het oude deel van de stad. Hier zijn namelijk nog veel authentieke restaurants te vinden. Bewonder de unieke oude gebouwen, zoals je nergens anders in Turkije ziet.  

Breng een bezoek aan het Archeologisch museum waar een collectie van archeologische schatten zijn te ontdekken. De mozaïeken zijn het hoogtepunt van dit museum. Goedkope vliegtickets naar Hatay boek je makkelijk en snel bij Triptime.

 

Stukje geschiedenis van Hatay

Hatay kwam pas in 1939 bij het moderne Turkije. Daarvoor was het onderdeel van het Franse protectoraat Syrië. Na een korte periode van onafhankelijkheid in 1938 als de Republiek Hatay volgde na een referendum de aansluiting bij Turkije.

Dat was een succesvolle zet van de Fransen om Turkse steun, of in ieder geval neutraliteit te verwerven, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Atatürk bedacht in zijn ijver om de streek naar de hand van Turkije te zetten, met de naam Hatay. Deze naam verwijst naar een middeleeuwse Turkse stam.

De mensen hier spreken zowel Arabisch als Turks. De relaties tussen de twee landen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Zoals met nieuwe grensovergangen en een versoepeling van visumregels als gevolg.

Het gebied is tevens strategisch gelegen met de handelsroute naar Syrië.

 

Vliegen naar Hatay

In 3,5 uur vlieg je van Amsterdam rechtstreeks naar Istanbul, waar je vervolgens een overstap maakt op een binnenlandse vlucht naar Hatay. Goedkope vluchten naar Hatay boek je makkelijk en snel bij Triptime. De stad beschikt over een eigen luchthaven. In totaal, met overstap, duurt de reis tussen de 9,5 en 11 uur.

Je vliegt met Pegasus Airlines of Turkish Airlines vanuit Amsterdam, Brussel, Keulen of Düsseldorf. Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je tickets naar Hatay te vinden en boek vervolgens gelijk je vakantie naar Hatay.

 

Nagerecht Hatay Künefe

De Turkse gemeenschap houden van lekker eten. Ze zijn bijvoorbeeld gek van zoete nagerechten. Vrijwel iedere maaltijd wordt afgesloten met diverse soorten fruit en daarna een zeer zoet lekkernij.

Hatay staat bekend om haar populaire nagerecht de ‘Hatay Künefe’. Dit is in de oven gebakken engelenhaarnestje van filodeeg. Het is heel dun, delicaat bladerdeeg, wat gemaakt is van meel, water en een klein hoeveelheid olie.

Overal in Hatay, maar ook in de nabijgelegen steden kan je dit nagerecht eten. Dagelijks wordt dat hier in grote hoeveelheden vers gemaakt. Dus als je niet weet welk nagerecht je moet kiezen, proef dan de Hatay Künefe!

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Hatay, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken namelijk samen met alle grote luchtvaart maatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt.

Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!