Vliegtickets Mus

Op het hoogste punt van de Muş ligt het kasteel, waarvan je een prachtige uitkijk hebt over de stad. Vliegtickets naar Mus boek je bij Triptime, omdat het gewoon een prachtige omgeving is. Muş is gelegen in het oosten van Turkije, dichtbij Erzurum en Elazig.

De stad Mus ligt in het brede dal van de Murat Nehri, waar tevens veel tabak is aangeplant. Lang geleden was dit dal de bodem van een oerversie van het Van-meer.

Tot ver in de 11e eeuw was Mus een belangrijk centrum van de Armeniërs en Byzantijnen. Van de christelijke bewoning getuigd nog de ruïne van het klooster Vank, boven het dorpje Ara, ten zuidoosten van Mus.

In Mus wordt hard gebouwd aan uitbreiding van groene weilanden naar aanleiding van een aantal zeer grote irrigatieprojecten. Met de nieuwe groene zones zal de bevolking van Mus flinke inkomsten creëren. Zo krijgt de Turkse stad een eigen hydro-elektrische centrale en een dam, de Alparslan 2.

 

De Murat brug

De historische Murat brug in Muş ligt op 15 minuten lopen van het stadscentrum vandaan. Het is één van de meest bezochte plekken in Muş. Aan beide kanten van de rivier liggen velen restaurants. Voor iedere maaltijd kun je hier terecht, of het nu je ontbijt, lunch of avondeten is. Of gewoon lekker borrelen aan het einde van de avond.

De Murat brug is zowel in de zomer als in de winter een mooie plek om te bezoeken. Het is dan ook een geliefde plek voor zowel de bewoners als voor de toeristen. Online last minute boeken naar Mus, kijk op de website van Triptime.

 

Vluchten naar Mus

Vliegtickets naar Mus boek je bij Triptime. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, België of Duitsland. Je maakt altijd één tussenstop, meestal in Istanbul. Vanuit daar vlieg je met een directe vlucht naar de luchthaven van Mus.

De reisduur inclusief de overstap ligt tussen de 8 en 12 uur.

Vluchten naar Mus boek je makkelijk en snel bij Triptime. Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar Mus.

 

Çay of thee in Turkije

Thee is de nationale drank van Turkije en heet in het Turks ‘çay’. Het is een sterke theesoort die aan de kus van de Zwarte Zee wordt verbouwd. In Turkije is thee echt overal te verkrijgen, het liefst één suikerklontje erin. Turken houden namelijk van zoet.

Vooral in de warme zomermaanden is dit een goede remedie tegen de dorst. Bij het avond eten wordt er vooral water, ook wel ‘su’ gedronken, of natuurlijk de andere nationale alcoholische drank Raki. Triptime biedt verschillende goedkope vliegtickets naar Turkije, zodat je zelf de Turkse thee kan proeven.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Mus, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!