Vliegtickets Diyarbakir

De vele mooie moskeeën en musea van Diyarbakir zorgen ervoor dat jij je even terug waant in de lange geschiedenis van deze stad. Vliegtickets naar Diyarbakir zijn daarom nu te boeken via Triptime. Breng een bezoek aan deze grote stad in het zuidoosten van Turkije, het is zeker de moeite waard.

Bewonder de Grote Moskee van Diyarbakir welke de oudste en tevens één van de belangrijkste moskeeën van Mesopotamië is. Het is niet met woorden te beschrijven hoe overweldigend mooi deze moskee is.

Het portaal van de moskee is bijvoorbeeld uitgesneden met twee leeuwen die twee stieren aanvallen. Reserveer alvast een goedkope vlucht naar Diyarbaki bij Triptime, zodat je zelf de Grote Moskee kan bezichtigen.

Wil je een dag ontspannen? Breng deze dan door in één van de traditionele badhuizen. Het bronwater zou tevens een genezende werking op je lichaam hebben.

 

De Grote Moskee van Diyarbakir

Eén van de oudste kerken in de geschiedenis is het voormalige Sint Thomas Christian kerk, welke nu de Grote Moskee van Diyarbakir is. De moskee wordt door sommigen beschouwd als de 5de heiligste plaats in de islam. De moskee biedt plek aan maar liefst 5 duizend aanbidders. Daarnaast staat de Grote Moskee bekend om het hosten van vier verschillende islamitische tradities.

 

Musea in Diyarbakir

Wanneer je in Diyarbakir bent raden wij je aan om een bezoek te brengen aan het Archeologisch museum. Een prachtige collectie van oude artefacten zijn hier te bewonderen.

Loop langs de oude stadsmuren en laat de oude historie op je inwerken. Je vindt hier ook veel winkeltje waar je souvenirs en andere spullen koopt.

De voormalige woning van de beroemde geleerde Ziya Gökalp is hedendaags ook een museum waar je ook zeker geweest moet zijn.

 

Vliegen naar Diyarbakir

In 6,5 uur vlieg je van Amsterdam naar Istanbul, waar je de overstap maakt naar het vliegveld van Diyarbakir. Er gaan geen rechtstreeks vluchten van Amsterdam naar deze grote stad. Als je toch rechtstreeks wilt vliegen, dan kan is Dusseldorf airport een mogelijkheid. Vluchten naar Diyarbakir boek je makkelijk en snel bij Triptime.

Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar het historische Diyarbakir. Bij de vluchttijden staat de totale reisduur vermeld, inclusief de overstaptijd.

Verschillende vliegmaatschappijen zoals Turkish Airlines en SunExpress vliegen op deze mooie Turkse bestemming.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Diyarbakir, kies voor Triptime. Wij bieden jou namelijk de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!