Vliegtickets Amasya

Met vliegtickets naar Amasya reis je af naar de groene steile vallei waar de stad in is gelegen. De plaats heeft een schilderachtige ligging tegen de rotswand en aan de oevers van de Yesilirmak rivier. Het is een prachtige plek voor (berg)wandelaars en liefhebbers van natuur. Vluchten naar Amasya boek je snel en eenvoudig via Triptime.

Amasya wordt door de rivier Yeşilirmak opgesplitst in noord en zuid. Ten noorden van de rivier tref je rijen van Ottomaanse huizen aan.

Rond 330 voor christus was Amasya de hoofdstad van het Pontische koninkrijk. Uit deze tijd stammen dan ook de graven van de Pontische koningen, welke boven de stad in de steile rotswand zijn uitgegraven. Deze graven zijn zeker een bezoek waard wanneer je in Amasya verblijft.

 

Wat je moet zien in Amasya

In Amasya zijn verschillende bezienswaardigheden. Langs de rivier liggen bijvoorbeeld de goed onderhouden houten Ottomaanse huizen. Eén van deze huizen is nu een archeologisch en tevens etnologisch museum.

De koningsrots met de koninklijke tomben is bereikbaar via de steile trappen die tussen de huizen liggen. Halverwege zie je de restanten van het Kizlar Sarayi.

Een tunnel leidt je vervolgens naar de twee grootste tomben. Een bijzondere route met trappen die uit de rotsen zijn gehouwen. De vijf grafkamers met gevels zouden van de eerste vijf Pontische koningen zijn.

De citadel van de stad is bereikbaar via een afslag van de weg naar Samsun. Enkele torens van de vesting dateren nog uit de Pontische tijd. De andere torens stammen uit de Byzantijnse tijd.

Vanaf het kasteel is er een prachtig uitzicht op de bergen en ook de Yesilirmak rivier. Wanneer je tijdens de Ramadan hier verblijft, moet je niet schrikken als je ineens een oud kanon hoort. Een oude traditie is namelijk het afvuren van dit oude kanon. Uiteraard verloopt dit uiterst veilig.

 

Vliegen naar Amasya

Je vliegt met Turkish Airlines van Amsterdam Schiphol naar Amasya. Er zijn geen directe vluchten, waardoor je altijd een tussenstop maakt in Istanbul. Vanuit Keulen vertrekken er ook vluchten naar Amasya. Je reist dan met Pegasus Airlines. Ook hierbij maak je een tussenstop in Istanbul, op het Sabiha Airport. De reistijd, inclusief de tussenstop, ligt tussen de 9,5 en 12 uur.

Gebruik onze zoekmachine op de website om de beste deal voor je ticket te vinden en boek daarna gelijk je vakantie naar Amasya. Triptime biedt verschillende goedkope vliegtickets aan naar Turkije.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar vliegtickets Amasya, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!