Vliegtickets Balikesir

Ben je op zoek naar een verblijf in het westen van Turkije? Boek dan je vliegtickets naar Balikesir, de stad gelegen tussen Istanbul en Izmir. Balikesir is de thuisbasis voor nationale parken, thermale bronnen, Egeïsche keuken, prachtige witte stranden en kleine eilandjes.

Balikesir verlaat je niet zonder eerst de prachtige wilde natuur van Kazdagi National Park te ervaren. Geniet ook van de kleine watervallen en het Kapidag-schiereiland. Evenals de Sahinderesi Canyon, de berg Ida (Kazdagi) en Manyas Bird Paradise.

De stad Balikesir staat bekend om haar smakelijke gevarieerde keuken, de traditionele volksliederen en volksdansen. De stad is een goede bestemming als uitvalsbasis om het landschap en plaatsen in de omgeving te verkennen.

Goedkope vliegtickets naar Balikesir boek je eenvoudig en snel bij Triptime.

 

Het symbool van de stad Balikesir

Het belangrijkste symbool van de stad is de klokkentoren. Van oorsprong gebouwd in 1827 als replica van de Galata-toren in Istanbul. Na de zware schade, aangericht door een aardbeving, hebben architecten de toren weer hersteld in Rococo stijl.

Wanneer je in de stad bent kan de Zaganos Pasha moskee uit 1461 je niet ontgaan. De Yildirim moskee is het oudste gebouw in Balikesir. De moskee werd aan het eind van de 14e eeuw gebouwd.

 

De natuur van Balikesir

Wil je een dag genieten van het natuurschoon? Bezoek dan het grote stadspark van Balikesir. Deze staat vol met grote hoge bomen, een fontein en verschillende vijvers. Voor de inwoners is het daardoor een favoriete ontmoetingsplek. Er worden tevens veel activiteiten georganiseerd in het stadspark.

Degirmen Bogazi is een bos en daarnaast ook een favoriete picknickplek. In het dorp Karakol staan een aantal historische windmolens. Zowel het bos als de omgeving is prachtig een wandel- en klimgebied.

Er zijn verschillende badhuizen te vinden in Balikesir met thermaal water uit de hete bronnen. Heerlijk om een ontspannen middag door te brengen.

 

Vliegen naar Balikesir

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Istanbul. Daar stap je dan over op een binnenlandse vlucht naar de luchthaven van Edremit/Balikesir. Dit is een klein vliegveld.

Rechtstreekse vluchten naar Balikesir gaan vanaf Düsseldorf. Deze vliegreis duurt slechts 3 uur en 20 minuten en wordt uitgevoerd door SunExpress.

Naast SunExpress vliegen ook Turkish Airlines en Pegasus naar en van de luchthaven Edremit-Balikesir. Goedkope vliegtickets boek je makkelijk en snel op de website van Triptime.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Balikesir, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!