Vliegtickets Nevsehir

Nevsehir is de grootste stad in het hart van Cappadocië. Nevsehir is tevens een belangrijk verkeersknooppunt en een goede basis voor een bezoek aan de ondergrondse steden aan de weg naar Nigde. Dit wil je niet missen, dus boek je vliegtickets naar Nevsehir via Triptime.

In 2014 werd de immense ondergrondse stad ontdekt onder het fort op de heuveltop. Dit moet je gezien hebben, als je Nevsehir bent. Tip, probeer de ingang van de grot direct te bereiken wanneer deze wordt geopend, rond 9.00 uur. Dit om de drukte van de bus tours te vermijden.

Nevşehir ligt op één uur rijden van Konya en Kayseri. Op de heuvel ligt het fort van Nevşehir, een prachtig groot museum en het belangrijkste busstation van Cappadocië.

 

Ondergrondse steden

Een uitstapje naar de ondergrondse steden is absoluut de moeite waard. Aan de weg naar Nigde liggen bij de dorpen Kaymakli en Derinkuyu twee fascinerende stelsel van gangen en kamers in de rotsen. In de 7e eeuw konden hier maar liefst duizenden christenen zich terugtrekken, voor de veiligheid van indringers.

Er was werkelijk aan alles gedacht. Er waren bijvoorbeeld keukens, wijnkelders, kruiken met olie, stallen en slaapvertrekken. Een grote schacht zorgde voor verse lucht in de rotsen. Zorg dat je met een gids mee gaat, want je kan snel verdwalen in het 80 meter diepe labyrint.

Vanuit Nevsehir neem je eenvoudig de dolmus naar de ondergrondse steden. Triptime biedt verschillende goedkope vliegtickets naar Nevsehir en ook andere steden in Turkije.

 

Avontuur in Nevsehir

Wanneer je op zoek bent naar een meer avontuurlijk verblijf ben je in Nevsehir ook aan het juiste adres. Je kan hier namelijk prima paardrijden in de vallei, een quad safari tour maken door het robuuste vulkanische landschap of maak een luchtballon vaart over de aardpiramides.

 

Vluchten naar Nevsehir

Vliegtickets naar Nevsehir boek je bij Triptime. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, België of Duitsland. Je maakt daarom altijd één tussenstop, meestal in Istanbul. Vanuit daar vlieg je met een directe vlucht naar de luchthaven van Nevsehir.

In totaal duurt de reis, inclusief de tussenstop, ongeveer 8 tot 10 uur. Je vliegt met Turkish Airlines of Pegasus Airlines.

Vluchten naar Nevsehir boek je makkelijk en snel bij Triptime. Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek dan ook gelijk je vakantie naar Nevsehir.

 

In de buurt van Nevsehir

Iets naar het westen toe ligt de plaats Aksaray. Dit is voor toeristen tevens een goed uitgangspunt voor een bezoek aan twee fraaie karavanserais en daarnaast ook aan het bijzondere dal van Ihlara.

Aan de weg naar Nevsehir ligt op ongeveer 4 kilometer van Göreme het schilderachtige Uçhisar. Een dorpje met een bijzondere rots. In deze hoog boven het dal uitstijgende kegel zijn grotwoningen uitgehakt die ook een schitterend uitzicht bieden op het surrealistische landschap van Cappadocië.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar de goedkoopste vliegtickets Nevsehir, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken tevens samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!