PERSBERICHT CORONAVIRUS (COVID-19) - Informatie en updates rondom Coronavirus KLIK HIER

Vliegtickets Trabzon

Trabzon staat bekend om zijn belangrijk historisch, culturele centrum en is zeker geschikt voor liefhebbers van strand en zon. In de winter is Trabzon ook aantrekkelijk om te verblijven, vanwege het kleine skigebied. Zowel in de zomer als winter is deze plek aantrekkelijk, boek daarom nu je vliegtickets naar Trabzon.

De stad Trabzon is gelegen aan de noordoost kust van Turkije. In de haven van deze drukke stad wordt veel thee en tabak verscheept. Trabzon heeft behalve een plezierige sfeer ook interessante orthodox-christelijke monumenten te bieden.

De bergen in de buurt van Trabzon zijn tevens erg populair onder wandelaars, vanwege de vele onaangeroerde natuur. Door regenval zijn de bergen altijd groen en vruchtbaar. In het gebied Çaykara ligt de Uzungöl, een meer waar talrijk lokale toeristen op af komen en ook zeker een bezoek waard is.

 

Paleis van Atatürk

De meest bezochte bezienswaardigheid is het Paleis van Atatürk. Het Paleis werd opgericht in begin 20ste eeuw.

Tegenwoordig is in het paleis een museum gevestigd met verschillende collecties van luxe meubels, schilderijen en interieur artikelen. De bijnaam is ook wel klein Istanbul, door de keizerlijke geschiedenis.

 

Koepel basiliek van Trabzon

Eén van de belangrijkste monumenten van Trabzon kijkt ongeveer drie kilometer ten westen van het centrum uit over de Zwarte Zee. Dit 13e eeuwse juweeltje is de koepel basiliek Hagia Sophia, wat oorspronkelijk bij een klooster behoorde.

De koepel basiliek werd op een verhoging aangelegd aan de rand van een plateau boven de huidige weg naar Samsun. In het bouwwerk zijn nog Byzantijnse invloeden te zien uit de kleinere kerken van Constantinopel.

Binnen is het interieur gesierd met fresco’s, zoals de voorstelling van de Boom van Jesse op de oostwand en de Bruiloft in Kana op het plafond van de narthex.

De kerk heeft tevens Armeens kenmerken. Zo zie je bijvoorbeeld boven bij één van de ingangen een mooi reliëf met voorstellingen van Adam en Eva. De basiliek is tegenwoordig ingericht als museum. Naast het gebouw staat ook nog een klokkentoren uit 1427.

Wil je zelf de basiliek bewonderen? Reserveer alvast je vliegtickets bij Triptime.

 

Vluchten naar Trabzon

Vliegtickets naar Trabzon boek je bij Triptime. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België. Je maakt altijd één tussenstop, meestal in Istanbul. Vanuit daar vlieg je met een directe vlucht naar de luchthaven van Trabzon.

In totaal duurt de reis, inclusief de tussenstop, tussen de 8 en 10 uur.

Wel kan je vanuit Duitsland een rechtstreekse vlucht boeken met SunExpress.

Goedkope vluchten naar Trabzon Airport boek je makkelijk en snel bij Triptime. Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar Trabzon.


Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Trabzon, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!