Vliegtickets Adana

Adana ligt in het zuiden van Turkije, ongeveer 50 kilometer van de Middellandse Zee af. Met vliegtickets naar Adana reis je de geschiedenis van deze stad tegemoet die al drieduizend jaar oud is. De stad is dan ook rijk aan culturele en historische overblijfselen.

Met 1,6 miljoen inwoners is Adana de meest dichtbevolkte stad van het gebied. Adana ligt in het centrum van de regio Cukurova. In dit gebied is veel landbouw te vinden. De grond is namelijk zeer vruchtbaar, waardoor het één van de meest productieve landbouwgebieden is ter wereld.

In Adana ligt het Archeologisch museum, waar je veel te weten komt over de oudheid van de stad. Wanneer de avond valt is de verlichte Sabanci moskee prachtig om te zien. Deze weerspiegelt namelijk in de Seyhan rivier. De rivier doorkruist door heel Adana en mondt in het noorden van de stad uit in twee grote meren.

Tijdens je verblijf in Adana mag een bezoek aan de vele theehuizen en hamams, Turkse baden, niet ontbreken. Rondom Adana zijn er tevens vele leuke uitstapjes te maken, zoals naar het strand, de omliggende oude dorpen en ruïnes.

 

Adana kebab

De keuken van Adana is in Turkije beroemd. Vooral vanwege de specialiteit van de stad; Adana Kebab. Dit gerecht is gemaakt van mals lamsvlees. Dit gerecht kan je in ieder restaurant van Adana eten. Ook in Nederland en Duitsland is Adana kebab een bekend Turks gerecht.

Adana kebab is het lekkerst als het geserveerd is met groene-, uien- of tomatensalade. Andere populaire gerechten uit deze streek zijn Sirdan en Bicibici. Beide zijn groenten gerechten.

 

Universiteiten in Adana

In Adana stad zijn twee universiteiten te vinden. De Cukurova University is een universiteit van de overheid en is gelegen aan de oostzijde van de stad. Deze universiteit behoort met 3 faculteiten tot de top 500 beste universiteiten ter wereld.

De Cukurova universiteit werd in 1973 opgericht en is rijk aan mooie campussen. Jaarlijks studeren er maar liefst ruim 40 duizend studenten.

De tweede universiteit is de CAG University. Dit is een non-proft universiteit die in 1997 is opgericht. Hier studeren jaarlijks 3 duizend studenten.

 

Vliegen naar Adana

Vanaf Amsterdam Schiphol, maar ook vanaf Keulen en Düsseldorf reis je met de goedkoopste vliegtickets van Triptime naar het geliefde Adana.

Vanuit Nederland zijn er helaas geen rechtstreekse vluchten naar de luchthaven van Adana. Je maakt dus altijd een tussenstop, meestal in Istanbul. In totaal moet dan je rekening houden met een reistijd van 8 uur.

Rechtstreeks vluchten gaan naar Adana vanaf het vliegveld Keulen en Dusseldorf. Het is dan slechts 4 uur reizen. Ook deze goedkope vluchten boek je via onze website.

Adana Airport heeft drie terminals en ligt maar op zes kilometer afstand van het centrum van Adana. Het is een drukbezocht vliegveld, mede omdat je vanaf deze luchthaven naar ruim 40 bestemmingen in Europa en Azië vliegt.

Grote airlines als Pegasus Airlines, SunExpress en Turkish Airlines vliegen naar en vanaf Adana Airport. Goedkope vluchten naar Adana boek je voordelig bij Triptime.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Adana, kies voor Triptime. Wij bieden jou namelijk de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!