Goedkope vliegtickets Istanbul

Goedkope vliegtickets naar Istanbul boek je vroegtijdig. Je wilt niet tot het laatste moment wachten met de kans dat er geen tickets meer zijn? Istanbul airport is de grootste luchthaven van Turkije en staat in de top-5 van drukste vliegvelden van Europa. Een stedentrip naar Istanbul is indrukwekkend!

Met 15,5 miljoen inwoners is Istanbul is de grootste stad van Turkije. Sinds 1930 is het niet meer de hoofdstad. Deze taak heeft de twee na grootste stad van Turkije overgenomen, te weten Ankara.

 

Istanbul ligt op twee continenten

De metropool Istanbul ligt op twee continenten tussen Europa en Azië. De westelijke oever van Istanbul ligt in Europa terwijl de oostelijke oever in Azië ligt. Hiermee is Istanbul één van de weinige steden ter wereld die in twee continenten is gevestigd.

 

Ontstaan van de naam Istanbul

In de 7e eeuw voor Christus is Istanbul gesticht door de Griekse kolonisten die de stad Byzantium noemden. De stad bleef zo heten, nadat hij was veroverd door de Macedoniërs. Later werd de metropool hernoemd door de Romeinen tot Nova Roma. Deze naam werd echter niet lang gebruikt.

In de volksmond werd de stad al Constantinopel genoemd, stad van Constantijn. Deze naam zou de stad behouden tot de vorige eeuw toen de Turken hem veranderden tot Istanbul.

De lange en roerige geschiedenis van de wereldstad hebben ervoor gezorgd dat een wandeling door Istanbul voelt als een reis terug in de tijd.

Istanbul heeft een moderne westerse cultuur met tevens oosterse eigenschappen. Een stedentrip naar Istanbul is zeer afwisselend en een reis om niet snel te vergeten. Neem er wel de tijd voor, want de stad is overweldigend groot.

 

Een stad vol diversiteit

Er is zo veel te zien in Istanbul, het is te veel om op te noemen. Als je een stedentrip maakt naar Istanbul is het verstandig om van tevoren uit te zoeken naar welke bezienswaardigheden je wilt. In ieder geval moet je langs het Hagia Sophia, Topkapi Paleis en de “Blauwe Moskee”. Lekker winkelen doe je in de grootste overdekte markt ter wereld, de Grote Bazaar.

En kom je aan het einde van je reis tijd tekort? Je bent van harte welkom om Istanbul nogmaals te bezoeken.

 

Tips voor goedkoopste vliegtickets Istanbul

Wanneer je flexibel bent in de data, contoleer de mogelijkheden op onze site of het goedkoper wordt door op een andere datum te vliegen naar Istanbul. Of op een andere dag terug te komen. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die dagelijks vanaf Amsterdam vliegen, zoals Turkish Airlines, KLM en Pegasus Airlines.

Kijk daarnaast verder dan alleen vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Triptime biedt ook vluchten aan bij vertrek vanaf bijvoorbeeld Rotterdam, Eindhoven, Dusseldorf en Brussel. Als laatste kan het flink in de kosten schelen als je jouw vliegticket ver van tevoren boekt.

 

Vliegveld Istanbul Airport

Het vliegveld Istanbul Airport is de drukste internationale luchthaven van Turkije. Het vliegveld wordt ook wel Istanbul Atatürk Airport genoemd, maar dit is niet juist. Istanbul Atatürk Airport is in 2019 gesloten. Hiervoor in de plaats is Istanbul Airport geopend en deze is één van de vijf drukste luchthavens van Europa. Ruim 90 miljoen passagiers bezoeken jaarlijks het vliegveld. De capaciteit wordt in de komende jaren ook nog eens uitgebreid naar 150 tot 200 miljoen passagiers per jaar. Istanbul Airport is een zeer belangrijke hub in het vliegverkeer.

Het vliegveld van Istanbul Airport ligt ongeveer 35 kilometer ten noordwesten van de Turkse stad Istanbul. Met de taxi bereik je het stadscentrum al in ongeveer 45 minuten. De luchthaven is natuurlijk de thuisbasis van vliegmaatschappij Turkish Airlines.

De luchthaven van Istanbul heeft één van de grootste parkeergarage ter wereld. De garages bestaan uit vijf gebouwen met meerdere verdiepingen.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Istanbul, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de stedentrip van je leven!