Vliegtickets Ankara

Begin je reis met vliegtickets naar Ankara, de hoofdstad van Turkije. Na Istanbul is Ankara de grootste stad van Turkije. De mix van Romeinse en Byzantijnse overblijfselen, moderne architectuur en uitgestrekte parken, maken van Ankara een metropool welke je gezien moet hebben.

Maak nu een stedentrip naar de wereldstad, die met zijn tijd is meegegaan en boek de goedkoopste vliegtickets bij Triptime. Ankara is het politieke en tevens administratieve centrum van Turkije. Er zijn veel dure winkels te vinden, maar ook luxueuze hotels, ministeries, ambassades en twee gerespecteerde universiteiten.

In de oude stadskern vind je veel bezienswaardigheden, zoals de oude Romeinse tempels, de Kocatepe moskee en natuurlijk de Citadel met daar omheen de authentieke Osmaanse stad. In Ankara bevindt zich het mausoleum van Atatürk, de eerste president van de Republiek Turkije.

Rond de oude heuvelburcht zie je veel moderne bouwwerken, dit wordt dan ook de nieuwe stad van Ankara genoemd. De combinatie van oud en nieuw maakt een stedentrip naar Ankara veelzijdig.

 

Het mausoleum van Atatürk

Het Anitkabir is het mausoleum van Atatürk. Deze vind je boven op de heuvel in het park ten zuiden van het Tandogan Meydani. Het enorme complex is gebouwd tussen 1944 en 1953. Bij de ingang is de inscriptie te zien met de redervoering van de 'Vader der Turken'. Dit was ter gelegenheid van de tienjarige verjaardag van de republiek.

 

De oude stad Ankara

Ten zuiden van het Nationale Plein ligt het etnografisch museum. Hier tref je een mooie collectie van tapijten, textiel, muziekinstrumenten en alledaagse gebruiksinstrumenten aan, welke afstamt uit de Seltsjoekse en Osmaanse periode.

Een absolute aanrader is om een bezoek te brengen aan het museum van Vroeg Anatolische culturen. Naar zeggen is dit het mooiste museum van Turkije. Het heeft namelijk een unieke kunstverzameling uit de vroegste geschiedenis van de mensheid. Het museum is dagelijks geopend. Behalve in de wintermaanden dan is het museum op maandag gesloten.

In Ankara is zoveel te bezichtigen. Het etnografisch museum, het bevrijdingsmuseum, de citadel, het Romeins theater, de Tempel van Augustus, de Zuil van Julianus en het Romeinse badhuis. Om maar even een paar bezienswaardigheden op te noemen.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige moskeeën die de stad rijk is. Zoals de Kocatepe moskee, welke voorzien is van bladgoud en vier minaretten. Dit is overigens één van de belangrijkste moskeeën van Ankara.

 

Vliegen naar Ankara

Vanuit Nederland gaan er rechtstreekse vluchten naar Ankara. Je vliegt bijvoorbeeld met Turkish Airlines vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam naar de hoofdstad. De vlucht duurt slechts 3,5 uur. Via Triptime kan je eenvoudig vliegtickets naar Ankara boeken.

Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je vliegtickets te vinden en boek gelijk je vakantie naar het prachtige Ankara. Met Triptime vlieg je goedkoop naar Turkije.

 

Veelzijdige stad Ankara

De stad Ankara is veelzijdig te noemen. De oude architectuur en de nieuwe moderne bouwwerken zorgen ervoor dat jij je in Ankara geen seconde verveelt. De hoofdstad heeft ook een zeer bruisend nachtleven. De clubs vind je vooral in het zuiden van de stad. De restaurantjes in de Citadel zijn ook een aanrader.

Een stedentrip naar Ankara moet je een keer gemaakt hebben. Boek nu je goedkope vliegticket bij Triptime en maak onvergetelijke herinneringen in de hoofdstad van Turkije.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Ankara, kies voor Triptime. Wij bieden jou namelijk de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de stedentrip van je leven!