Vliegtickets Istanbul

Reserveer nu je vliegtickets naar Istanbul, de stad van cultuur en historie. Ook wel bekend als de dief van vele harten. Deze stad kenmerkt zich namelijk door een veelzijdigheid aan bezienswaardigheden van historische monumenten tot de modernste trekpleisters. Een stad voor jong en oud en voor ieder wat wils.

Istanbul is de grootste stad van Turkije. Vroeger was het de hoofdstad van het Byzantijnse en het Ottomaanse Rijk en heette het Constantinopel. De stad is gelegen in twee wereldcontinenten, namelijk Europa en Azië. Istanbul omarmt deze dubbele positie en is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een kosmopolitisch kruispunt tussen Oost en West.

De stad aan de drukke Bosporus bruist van de energie, bevat adembenemende architectuur en het ruikt er altijd lekker naar eten uit de Turkse, Europese of Aziatische keuken.

Een bezoek aan Istanbul is een must als je van stedentrips houdt. Nadat je dit prachtige metropool hebt bezocht is er beslist een vervolg. De Bazaars, het nachtleven, de moskeeën en de onuitputtelijke spontane en warme sfeer op de straten moet je een keer hebben ervaren.

 

Vliegen naar Istanbul

De drukste internationale luchthaven van Turkije is het vliegveld van Istanbul Airport, gelegen in het Europese deel. Met jaarlijks ruim 90 miljoen reizigers is Istanbul Airport één van de vijf drukste vliegvelden van Europa. De luchthaven ligt zo’n 35 kilometer van Istanbul vandaan. De taxi brengt je al in 45 minuten van de luchthaven naar het drukke stadscentrum.

Triptime biedt de goedkoopste vliegtickets van Pegasus Airlines, Turkish Airlines, KLM of Transavia aan. Je kan vliegen vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. Tevens biedt Triptime ook voordelige vliegtickets aan met vertrek vanaf Düsseldorf of Brussel. Je reist in nog geen vier uur rechtstreeks naar de wereldstad Istanbul.

 

Luchthaven Istanbul Sabiha Gökcen

Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen, is de luchthaven aan de oostelijke rand van de Turkse stad Istanbul. Het is vernoemd naar de eerste vrouwelijke piloot van Turkije, Sabiha Gökçen, tevens de geadopteerde dochter van Atatürk. Deze luchthaven ligt in het Aziatische deel van de stad.

Sabiha Gökçen opende in 2009 haar deuren en zorgt sindsdien voor ontlasting van het andere vliegveld van de stad. Deze luchthaven is tevens de thuisbasis voor Pegasus Airlines. Een vlucht naar Istanbul boek je snel en tevens goedkoop bij Triptime.

 

De metropool Istanbul

Istanbul is net als Rome op zeven heuvels gebouwd. Bij alles zie je dat de Europese en Aziatische invloeden samenkomen in Istanbul. De skyline van de metropool is een prachtige mix van middeleeuwse torens, koepels, minaretten en ook moderne kantoorgebouwen.

In het Europese deel vind je Sultanahmet, de oudste en meest toeristische wijk van de stad met imposante bezienswaardigheden. Hier vind je ook het snelle tempo van de westerse wereld terug. Wegen vol met auto’s, drukke straten, chique winkels en trendy nachtclubs.

Wanneer je de Bosporus oversteekt kom je in het iets rustigere Aziatische deel terecht. Het is hier groener en tevens schoner. Dit deel heeft een multiculturele mix van paleizen, kunstzinnige hotels, de beste restaurants en natuurlijk ook een bruisend nachtleven.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Istanbul, kies voor Triptime. Wij bieden jou namelijk de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!