Laagste prijsgarantie
Ruim aanbod luchtvaartmaatschappijen

Verzorgt vliegtickets voor meer dan 50.000 passagiers per jaar

Reizen zonder ticket

Vliegtickets naar Kayseri

Snuif de cultuur


Kayseri ligt in het midden van Turkije en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een grote stad. Momenteel is het de negende stad van Turkije. De provincie telt meer dan anderhalf miljoen inwoners, waarvan bijna één miljoen mensen in Kayseri wonen. Veel westerse toeristen reizen vanuit Kayseri door naar de zuidelijke streek Cappadocië. In de provincie Kayseri ligt het kleine vliegveld Kayseri Erkilet.

In het oude centrum van Kayseri kunt u veel oude bouwwerken bezichtigen zoals een aantal moskeeën, een kasteel en een overdekte bazar. Toeristen bezoeken vaak het Hunat-Hatun complex dat bestaat uit een museum, graf en moskee.

Een andere grote bezienswaardigheid ligt 25 kilometer van Kayseri af en is de berg Erciyes. 

Deze berg is een uitgebluste vulkaan en is 3916 meter hoog. Als voorouder van dit landschap heeft de berg een bijzondere betekenis voor de lokale bewoners. Lang werd hij gevreesd, maar er is geen activiteit meer te zien. De jongste lavastromen dateren van zo'n 83.000 jaar geleden. De Erciyes is een populaire wintersport bestemming. Het skiseizoen is hier geopend van november tot laat in april. Naast het skiën is de Erciyes één van de populaire bestemmingen voor bergbeklimmers in Turkije.

Kayseri heeft een landklimaat wat gekenmerkt wordt door warme, droge zomers en koude winters. De temperaturen verschillen van 30 graden Celsius in de zomer tot temperaturen rond en onder het vriespunt in de winter.

Bent u op zoek naar een mooie bestemming in het midden van Turkije? Dan sluit Kayseri goed aan bij uw wensen.

Laagste prijsgarantie
Ruim aanbod luchtvaartmaatschappijen
Verzorgt vliegtickets voor meer dan 50.000 passagiers per jaar
Reizen zonder ticket