PERSBERICHT CORONAVIRUS (COVID-19) - Informatie en updates rondom Coronavirus KLIK HIER

Vliegtickets Batman

De Turkse plaats Batman is gelegen in Zuidoost Turkije. De naam heeft de stad te danken aan de gelijknamige rivier Batman. Wanneer je in Batman bent, is een bezoek aan Hasankeyf zeker een must. Boek nu je vliegtickets naar Batman via Triptime.

Hasankeyf is gelegen tussen Batman en de stad Midyat. Het Byzantijnse kasteel en de bekende brug zijn prachtig om te zien. Het stadje ligt in de rotsen, waarvan een deel van de woningen nog altijd bewoond zijn.

 

Batman rivier

De Batman rivier ontspringt in de zuidoostelijke Taurus in de provincie Diyarbakir. Vlak na de bron wordt de rivier Batman, samen met andere stromen, opgevangen in het stuwmeer van Silvan.

Iets verder stroomafwaarts passeert de rivier de oude Malabadi brug. Daarna vormt zij, in zuidwaartse richting, de grens tussen de provincies Diyarbakir en Batman. Uiteindelijk mondt de Batman rivier uit in de rivier Tigris.

 

Historische Hasankeyf verdwijnt onder water

De 12 duizend jaar oude stad Hasankeyf verdwijnt langzaam aan onder water door de nieuw aangelegde stuwdam. De bewoners van het historische stadje zijn bedroefd, maar het stuwmeer is al aangelegd, en loopt steeds voller. De Ilisu dam ligt op de rivier Tigris en is de vierde grootste dam van Turkije.

De dam moet voorzien in de behoefte aan water voor de provincies Batman, Siirt, Sirnak en Diyarbakir. De historie zakt onder water, maar de dam levert wel extra banen op. Veel oude gebouwen zijn naar een hoger gelegen plek in Hasankeyf verplaatst, zoals het 800-jarige badhuis en de Ayyubidische moskee.

Boek nu een vliegticket naar Batman en bekijk de historische stad Hasankeyf, nu het nog niet geheel onder water staat.

De 60 jaar oude brug, die het stadje met de andere regio’s verbindt, is niet verhuisd en komt dan ook onder water te staan. Volgens de gemeente zal het stuwmeer zo’n 10,5 miljoen kubieke meter water bevatten, waardoor het ook een ideale plek is voor toerisme. Er zouden al boottochten gepland zijn.

 

Vliegen naar Batman

Batman beschikt over een eigen vliegveld; Batman Airport. Turkish Airlines en Pegasus vliegen vanaf Nederland op Batman. De reis duurt in totaal 7 uur en 25 minuten. Er zijn geen directe vluchten. Onderweg maak je een tussenstop, welke meestal in Istanbul is.Goedkope vluchten naar Batman boek je makkelijk en snel bij Triptime.

Gebruik onze zoekmachine op de website van Triptime om de beste deal voor jouw vlucht naar Batman te vinden. Ook lastminute reizen, boek je voordelig bij Triptime.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Batman, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!