Goedkope vliegtickets Konya

Breng een bezoek aan de historisch stad Konya in het zuidwesten van Turkije. Goedkope vliegtickets naar Konya boek je makkelijk en snel bij Triptime. Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Istanbul, waarna je overstapt op een lijnvlucht naar Konya. Konya is van oudsher een religieus centrum en bedevaartsoord.

In Konya kom je meer te weten over de dichter en mysticus Rumi, ook wel Melvana genoemd in het Turks. Breng een bezoek aan het Melvana Museum en het imposante mausoleum. Maak ook een stop bij de Alaeddin moskee. Dit is een uitstekend voorbeeld van de Turkse religieuze architectuur.

Konya dateert uit de periode van de Hettieten en is ook de thuisbasis van de beroemde wervelende Derwisjen en de Seljuk-cultuur. De dansende Derwisjen is een waar spektakel om te zien. De witte kleding die zij dragen tijdens de dans symboliseren hun reinheid.

De naam van Konya in het Romeinse Rijk was Iconium.

 

Mevlana museum in Konya

Het drukbezochte Mevlana museum herbergt de eigenschappen en werken van de 13e eeuwse religieuze leider en dichter Mevlana Celaleddin Rumi. Mevlana richtte de wervelende Derwisjse sekte van het soefisme op. De collectie van museum omvat hun muziek instrumenten, stoffen, kalligrafie, tapijten en tevens een bibliotheek.

In het museum tref je ook de graftombe van Mevlana aan. Het mausoleum van Mevlana is bedekt met opvallende groene tegels. Door de graftombe van Mevlana wordt de stad beschouwd als een heilig plaats en is daardoor een bedevaartsoord geworden.

Achter het Mevlana museum vind je tevens de kleurrijke en bruisende bazaar. Eentje die je niet mag missen. Er zijn zoveel mooie spullen te koop, van gouden sieraden tot lederen jassen.

 

Het historische rijke Konya

Konya heeft zeer veel bezienswaardigheden uit de rijke geschiedenis, zoals:

Karatay Medresesi Museum
Dit is een prachtig uit de 13e eeuw gerestaureerd tegelmuseum. De binnenkant van de Medrese is betegeld in geëmailleerde blauwe en witte Seljuk tegeltjes. Ook is er een beeldige collectie keramiek te zien.

Ince Minare Museum
Dit museum herbergt een bijzondere collectie van hout en stenen sculpturen uit de Seljuk periode, waaronder dieren reliëfs uit de stadsmuren. In de 13e eeuw werd het gebouwd als een Medrese en had een prachtig gesneden portaal.

Alaeddin Moskee
Bovenop de heuvel in het centrum van Konya vind je de Aladdin moskee en het paleis. De architectuur stamt uit de 13e eeuw. Aan de voet van de heuvel is de vindplaats van het paleis van Kaykobad.

Aziziye Moskee
Deze typische moskee werd gebouwd in de 17e eeuw. Nadat een brand de moskee verwoestte werd het 200 jaar later gerestaureerd. De restauratie resulteerde in een reconstructie van de moskee in een unieke Rococo stijl.

 

Vliegen naar Konya

Konya ligt in het midden van Turkije en beschikt over een klein vliegveld. Er gaan helaas geen directe vluchten naar Konya. Je moet altijd één keer overstappen. Wanneer je vliegt van Amsterdam naar Konya, maak je één tussenstop in Istanbul.

Je vliegt in ongeveer vier uur naar Istanbul. Vanaf daar is het slechts 30 minuten vliegen naar Konya. Een goedkope vlucht van Amsterdam naar Konya is te verkrijgen bij Triptime. Je vliegt bijvoorbeeld met Pegasus Airlines of Turkish Airlines.

De luchthaven van Konya is een belangrijk militair en ook civiel vliegveld in Turkije. Het ligt direct aan de rand van de stad Konya. De hoofdstad van de gelijknamige grootste Turkse provincie in Centraal Anatolië.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Konya, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de stedentrip van je leven!