Vliegtickets Erzincan

Boek je vliegtickets naar Erzincan, de provincie hoofdstad gelegen aan de lange weg van Sivas naar Erzurum. Bezoek de Gouden Heuvel en reis door naar de 3 duizend meter hoge toppen van de Munzur Daglari. Een ruig bebost nationaal park met zeer fraaie Canyons. Je kijkt je ogen uit.

Erzincan ligt op bijna 1200 meter hoogte. Hierdoor zijn er strenge winters met veel sneeuw. Het is dan ook niet bewonderenswaardig dat in de winter hier veel geskied wordt. Goedkope vluchten boek je natuurlijk via Triptime, zodat jij straks geniet van je wintersport vakantie in Turkije.

 

De Gouden Heuvel

In 1939 en 1992 zijn er twee grote aardbevingen geweest in dit gebied. Desondanks zijn er nog veel mooie oudheden te bezichtigen in de omgeving.

Ongeveer 10 kilometer ten oosten van Erzincan liggen langs de weg de resten van Altintepe. Op deze ‘Gouden Heuvel’ bouwden de Oerartiërs in de 8e eeuw voor Chr. een belangrijk tempel voor de god Haldi. Later werden er ook Oerartische vorsten begraven.

 

Nationale park Kemaliye

Het nationale park Kemaliye Dark Canyon ligt ten zuiden van Erzincan. De top is maar liefst 3000 meter hoog. In de zomer wordt aangeraden een vest mee te nemen, want het kan hier kouder zijn.

De ruige bosrijke omgeving is een prachtig natuurwonder. Met een boottrip van tenminste één uur bewonder je de prachtige omgeving vanaf de waterkant.

Met een beetje geluk zie je de berggeiten. Voor de meer avontuurlijk ingestelde reiziger kan je hier ook goed wandelen, klimmen of kanoën.

 

Vluchten naar Erzincan

Erzincan beschikt over een eigen vliegveld, echter zijn er vanuit Nederland of Duitsland geen rechtstreekse vluchten. Je maakt namelijk altijd een overstap, welke meestal in Istanbul is. De reis, inclusief overstap, duurt 12 of 13 uur.

Vluchten naar Erzincan boek je makkelijk en snel bij Triptime. Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar het Erzincan.

 

De kaas uit Erzincan

Erzincan staat bekend om de lokale kaassoort Tulum Peyniri. Dit is een traditionele Turkse geitenkaas gerijpt in geitenvel of terwijl Tulum in het Turks. Wanneer je op een terrasje zit te genieten, moet je zeker deze specialiteit uitproberen.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Erzincan, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt.

Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!