Vliegtickets Malatya

Met vliegtickets naar Malatya bezoek je het bergachtig gebied wat tegen de Taurus aanligt. Malatya ligt ten oosten van Kayseri. Het gebied rondom de stad staat bekend om haar abrikozengaarden. Als je de kans krijgt, moet je zeker een abrikoos proeven.

De abrikozen uit Malatya worden op de traditionele wijze door middel van de zon gedroogd. De grond is hier zo vruchtbaar vanwege het vocht van de zijrivieren van de Eufraat.

Malatya heeft een continentaal klimaat met warme, droge zomers en daarnaast koude, sneeuwrijke winters. Wanneer je in de zomer in Malatya bent raden wij je aan om Levent Canyon te bezoeken.

Het uitkijkpunt boven de vallei biedt een weergaloos uitzicht en is tevens een plek om te genieten van Turkse thee of een kopje koffie. Triptime biedt verschillende goedkope vliegtickets aan naar Turkije, waaronder Malatya.

 

Het ontstaan van de naam Malatya

Voorheen droeg de stad de naam Milid, dit was in de periode van de Hittieten. Tijdens de Romeinse tijd was de stad bekend als Melitene. Het basiskamp van de Legio XII Fulminata was hier ook gevestigd. In de 11e eeuw telde de stad maar liefst 56 kerken.

Daarna kwam de Malatya onder Byzantijnse en Seltsjoekische heerschap. In de 16e eeuw werd de stad onderdeel van het Ottomaanse Rijk. De overblijfselen van de Byzantijnse en middeleeuwse stad zijn te zien in de nabijgelegen stad Batalgazi. Boek nu een goedkope vlucht via Triptime.

 

Vliegen naar Malatya

Vliegtickets naar Malatya Airport boek je bij Triptime. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, België of Duitsland. Je maakt altijd één tussenstop, meestal in Istanbul. Vanuit daar vlieg je met een directe vlucht naar de luchthaven van Malatya.

In totaal duurt de reis, inclusief de tussenstop, 8 uur. Uiteraard is dit afhankelijk hoe lang je moet wachten tot de overstap.

Vluchten naar Malatya boek je makkelijk en snel bij Triptime. Gebruik de filters op onze website om jouw goedkope vlucht te vinden en boek gelijk je vakantie naar Malatya.

 

Een dag in het park van Malatya

Orduzu Cinar Selalesi is een park in Malatya, het park is erg leuk om uit te rusten, de dierentuin of het café in het park te bezoeken. Het is er prachtig en speciaal gemaakt voor gezinnen met kinderen.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Malatya, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!