Wie is SunExpress?

Luchtvaartmaatschappij SunExpress is gespecialiseerd in vluchten naar de Turkse zon. SunExpress vliegt daarom dagelijks vanuit heel Europa naar vele zonnige bestemmingen aan de Turkse Kust.

SunExpress is een Turkse luchtvaartmaatschappij en is in oktober 1989 opgericht door Turkish Airlines en Lufthansa, die daarin gelijke belangen hebben.

Deze Duits-Turkse luchtvaartmaatschappij vervoert per jaar ruim 7,5 miljoen passagiers. Antalya vormt de thuishaven, terwijl ook de hub Izmir van groot belang is.

 

Thuisbasis van SunExpress

De thuisbasis van SunExpress is gevestigd in Antalya aan de Turkse Riviera. SunExpress heeft een prachtig hoofdnaat nabij de luchthaven van Antalya Airport. Met Izmir aan de Egeïsche kust en de luchthaven Istanbul SAW Sabiha Gökcen in het oostelijke deel van de metropool, beschikt SunExpress over twee extra hubs in Turkije.

Door de oprichting van SunExpress Deutschland in juni 2011 heeft de maatschappij ook een basis in Frankfurt am Main, waar het bedrijf vanaf het begin haar Europese verkoopkantoor vestigde.

Het internationale toeristen transport vormt een belangrijke poot van de organisatie. Zij vervoeren de passagiers per lijndienst en charter.

 

SunExpress heef twee luchtvaartmaatschappijen

Alhoewel je er in de praktijk er niet veel van zal merken heeft SunExpress twee luchtvaartmaatschappijen. SunExpress (XQ) is formeel een bedrijf die in Turkije is gevestigd. SunExpress (XG) is formeel een bedrijf die in Duitsland is gevestigd. De reden hiervoor is puur zakelijk. Om een voorbeeld te geven. Sommige landen accepteren geen vluchten van Turkse luchtvaartmaatschappijen, maar wel bijvoorbeeld van Duitse luchtvaartmaatschappijen. Door SunExpress (XG) op te richten omzeilt SunExpress het probleem om op bepaalde landen niet aan te kunnen vliegen.

 

Vele zonnige reisbestemmingen

SunExpress voert de vluchten voornamelijk uit tussen West- en Noord-Europese steden en toeristenoorden in Turkije. Daarnaast brengt SunExpress de reiziger ook naar vakantie bestemmingen zoals de Rode Zee in Tunesië, naar de Canarische Eilanden, het Middellandse Zeegebied, Cyprus en Oman.

Voor de circa 115 rechtstreekse vluchten worden ruim 65 Boeings ingezet, zoals de Boeing 737-800. In Nederland vind je de toestellen op Amsterdam Schiphol. In de zomerperiode word er ook van Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport gevlogen.

Op alle internationale vluchten kunnen de gasten aan boord niet alleen genieten van moderne entertainmentelektronica en een boardmagazine maar ook van water en een verse versnapering.

Bij SunExpress zit er bij internationale vluchten automatisch ruimbagage bij je ticket inbegrepen. De hoeveelheid is afhankelijk van jouw bestemming, dit kan van 20 kg oplopen naar maar liefst 30 kg.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook SunExpress.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!