Pegasus Airlines bagage

Bij Pegasus Airlines kan je vooraf aangeven hoeveel bagage je mee wilt nemen tijdens de vliegreis. Bij de vliegtickets van Pegasus Airlines, bij vertrek vanaf Nederland, België en Duitsland, is standaard géén ruimbagage inbegrepen als je boekt op www.flypgs.com. Wel is in de meeste gevalen ruimbagage inbegrepen als je boekt bij Triptime. Deze dien je tegen betaling los bij te boeken. Gratis mag je 1 stuk handbagage van 8 kilo per persoon meenemen bij de vluchten van Pegasus Airlines.

Bij iedere luchtvaartmaatschappij is het meenemen van bagage en handbagage anders geregeld. Sommige maatschappijen mag je gratis ruimbagage meenemen, bij anderen moet je bijbetalen. Mag je handbagage gratis meenemen en hoeveel kilo?

Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij alvast de voorwaarden per airline voor je uitgezocht. Hieronder de regels van Pegasus Airlines bij vertrek vanaf een Nederlands of Belgische luchthaven.

 

Handbagage bij Pegasus Airlines

Bij Pegasus Airlines mag je per persoon gratis 1 stuk handbagage meenemen, onder de volgende voorwaarden:

- Afmeting tas: maximaal 20 cm x 40 cm x 55 cm
- Gewicht: maximaal 8 kilo

Let op: alles moet in 1 stuk handbagage passen, dus ook je laptop, tablet of handtas. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Het handbagage beleid is zeer streng. Wanneer je handbagage bij het boarden niet voldoet aan bovenstaande eisen, dan wordt de handbagage alsnog vervoerd in het laadruim. Daarnaast kan je ook nog een boete verwachten.  

 

Ruimbagage bij Pegasus Airlines

Bij Pegasus Airlines is tevens tegen betaling ruimbagage te boeken. Standaard zit er bij de ticketprijs geen koffer inbegrepen als je boekt op www.flypgs.com. Je kan vervolgens kiezen uit verschillende pakketten. Het is per pakket verschillende hoeveel kilo je aan ruimbagage mee mag nemen. Hoe uitgebreider het pakket is, des te meer extra’s je krijgt. Wel is in de meeste gevalen ruimbagage inbegrepen als je boekt bij Triptime.

De kosten per pakket zijn verschillend en daarnaast afhankelijk van de bestemming en in welke periode je reist. De verschillende pakketten die je apart kan boeken bij Pegasus Airlines zijn als volgt:

Basic
Vliegticket + 8 kg handbagage

Essential
Vliegticket + 8 kg handbagage
+ 20 kg ruimbagage voor internationale vluchten (en 15 kg voor binnenlandse vluchten)

Advantage
Vliegticket + 8 kg handbagage
+ 20 kg ruimbagage internationale en binnenlandse vluchten
+ gratis stoelreservering
+ gratis sandwich
+ fly & watch (entertainment pakket, met o.a. films, series en games).

Business flex
Vliegticket + 12 kg handbagage
+ 20 kg ruimbagage voor internationale vluchten (en 15 kg voor binnenlandse vluchten)
+ gratis stoelreservering XL
+ gratis sandwich
+ fly & watch (entertainment pakket, met o.a. films, series en games)
+ wijzigen en zonder kosten annuleren vlucht voor 2 uur voor vertrek.

 

Overbagage bij Pegasus Airlines

Wanneer je vooraf bagage hebt geboekt, maar op de luchthaven met meer bagage incheckt. Dan betaal je 6 euro* per kilo extra. Je kan tot je vertrek extra bagage bij betalen. De prijzen zijn wel afhankelijk van de reisbestemming en daarnaast de periode waarin je reist.

Voorkom overbagage, weeg daarom thuis je koffer op de weegschaal of met een speciale koffer weegschaal. Je voorkomt daarmee een hoop gedoe en bespaart geld.

 

Afwijkende bagage Pegasus Airlines

Heb je afwijkende bagage, dan adviseren wij je om vooraf contact met ons op te nemen om het bagagestuk aan te melden. Tevens kunnen wij jou informeren over eventuele extra kosten. Voor contact gelieve een mail te verzenden naar klantenservice@triptime.nl met vermelding van uw Triptime boekingsnummer.

Onder afwijkende bagage vallen bijvoorbeeld rolstoelen, fietsen, surfboards, golf tassen of kinderwagen.

Indien afwijkende bagage niet op voorhand is aangemeld bij Pegasus Airlines, bestaat de mogelijkheid dat deze niet geaccepteerd wordt. Ook is het mogelijk dat de bagage niet mee kan op de transfer vanwege ruimtegebrek. In een dergelijke situatie ben je alsnog zelf verantwoordelijk voor de transfer naar de accommodatie.

Heb je vragen over je bagage, ons team van Triptime staat je graag te woord. Neem contact met onze klantenservice op via +31 (0)900 1984. 

 

Inchecken bagage Pegasus Airlines**

Pegasus Airlines automatiseert het inchecken van bagage, ideaal als je online hebt ingecheckt. Wanneer je ruimbagage meeneemt, kun je deze inleveren bij de selfservice bagage drop-off punten.

Op het apparaat volg je simpelweg de instructies op het scherm. Print je bagagelabel en bevestig deze aan je bagage. Je koffers vinden vervolgens via de bagagekelder automatisch de weg naar het vliegtuig.

Naast de selfservice bagage drop-off kan je jouw bagagestuk ook afgeven bij de Pegasus Airlines check-in balie op de luchthaven.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook Pegasus Airlines.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!

 

* De genoemde prijzen kunnen door de luchtvaartmaatschappij tussentijds en periodiek (winter/zomer) worden gewijzigd.
Daarnaast kan er per bestemming een afwijkend tarief van toepassing zijn.
Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

** Online inchecken, bagage inchecken, maaltijd reserveren en stoel reserveren is niet op alle vluchten mogelijk of er zijn afwijkende voorwaarden en tarieven van toepassing.

Dit kan verschillende redenen hebben.
- Het kan een chartervlucht zijn.
- Het type toestel is nog niet bekend.
- Het vluchtschema zal hoogstwaarschijnlijk gewijzigd worden.