Boek je vliegticket in combinatie met een mondkapje

2020-05-16 / Henriette

Bij Triptime boek je niet alleen je vliegticket, maar ook een mondkapje. Binnenkort kan er weer gevlogen worden van en naar Turkije. Wil jij ook vliegen, dan dien je in het bezit te zijn van een mondkapje. Triptime biedt vanaf heden haar klanten de mogelijkheid om een mondkapje bij te kopen tijdens het boekingsproces. De kosten van een mondkapje bedraagt 1 EUR per stuk.


Vliegen met mondkapje

Vanaf juni gaat langzaam het Europese luchtruim weer open. Vlieg naar je favoriete bestemming, of dit nu Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Ankara of Istanbul is. Wees wel goed voorbereid voordat je op reis gaat. Bij veel vliegmaatschappijen is het bijvoorbeeld verplicht om een mondkapje te dragen tijdens de vliegreis.

 

Mondkapje verplicht aan boord

De Turkse overheid heeft aangekondigd dat medio juni het luchtruim weer opengaat. Het dragen van een mondkapje is verplicht aan boord. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om gezichtsbescherming te regelen. Boek bij Triptime een vliegticket en bestel direct ook een mondkapje.

Iedereen moet tijdens het boarden verplicht mondkapjes dragen. Dit geldt voor alle vluchten. Tevens dien je het mondmasker tijdens de vlucht om te houden.

Indien je bij het boarden geen mondkapje hebt, word je niet toegelaten op de vlucht. Je kan proberen via de vliegtuigmaatschappij een mondmasker te verkrijgen, zodat je alsnog word toegelaten op de vlucht. Alle passagiers en personeelsleden moeten gezichtsbescherming dragen.

Wat moet je nog meer weten voordat je het vliegtuig naar Turkije instapt?

Vanaf medio juni zijn alle toeristen weer welkom in het prachtige overweldigende en zonnige Turkije. Wees goed voorbereid voordat je gaat vliegen, want de vliegmaatschappijen en luchthavens hebben extra gezondheidsmaatregelen genomen vanwege het Coronavirus. Boek nu alvast een goedkoop vliegticket naar Istanbul, Ankara of Antalya bij Triptime.

Mondkapjes in het vliegtuig is per 11 mei verplicht gesteld. Dragen aan boord van een mondkapje is voor iedereen verplicht, behalve baby's. Op 4 juni start Transavia het opvoeren van het aantal vluchten. Dragen van mondkapjes wordt de gewoonste zaak in het dagelijks leven.

Extra maatregelen tijdens vliegreis

Voor de vluchten naar Turkije zijn extra maatregelen getroffen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Het is misschien even wennen in het begin, maar we kunnen tenminste weer naar onze favoriete Turkse bestemming reizen.

-Het maakt niet uit waar de reis heengaat, of dit nu naar Praag, Warschau en Helsinki is of naar Istanbul, Bodrum of Konya. Het dragen van een mondkapje is verplicht op alle luchthavens.

-Aan boord van de vluchten van Turkish Airlines en Pegasus Airlines is het dragen van een gezichtsbescherming verplicht.

-Bij de gate is het mogelijk dat je lichaamstemperatuur wordt gemeten. Je bent verplicht te melden als jij je (ineens) niet lekker voelt, verhoging hebt of denkt te hebben.

-In de rij staan voor toiletten is aan boord tevens verboden. 

-Maaltijden worden niet geserveerd tijdens de vlucht. Wel kan je vooraf een maaltijd bestellen. Zodra je aan boord komt van het vliegtuig ligt je bestelling op jouw vliegtuig stoel klaar. Het nuttigen van je maaltijd kan je pas doen na het verlaten van het vliegtuig.

-Het boarden en verlaten van het vliegtuig verloopt gefaseerd.

 

Hygiëne maatregelen van de vliegmaatschappijen

De vliegmaatschappijen zorgen voor extra hygiëne maatregelen voordat jij het vliegtuig instapt. Zo heeft het vliegtuig voordat je instapt een grondig reinigingsproces ondergaan, welke in overeenstemming is met de richtlijnen van de nationale en internationale burgerluchtvaart autoriteiten.

Dit proces omvat onder andere het reinigen met desinfecterende middelen van de meest aangeraakte oppervlakken in het vliegtuig. Denk hierbij aan toiletten, dienbladtafels, armleuningen, veiligheidsgordels en tv-schermen. Alle dekens, beddengoed, hoofdsteunhoezen, lakens en headsets worden voor iedere vlucht vervangen door nieuwe.

 

Schone cabinelucht tijdens vlucht

Tijdens de vlucht wordt de lucht in de cabine constant ververst door airconditioningunits die zijn uitgerust met HEPA-filtersystemen van ziekenhuiskwaliteit. De lucht in de cabine wordt 15 tot 30 keer per uur volledig ververst, zodat stofdeeltjes en eventuele bacteriën en virussen in de lucht worden gefilterd. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit van de cabinelucht. Naast het gebruik van hoogwaardige schoonmaakproducten in de vliegtuigen, zijn er ook medische ontsmettingsmiddelen aan boord.

Alle bemanningsleden van Turkish Airlines en Pegasus Airlines zijn goed geïnformeerd en dragen tevens een mondmasker en handschoenen. Daarnaast hebben ze een training gehad hoe te handelen bij besmettingsgevallen.

 

Corona maatregelen luchthavens

De luchthavens, zoals Schiphol Airport, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven airport hebben extra hygiëne maatregelen getroffen:

-De luchthavens hebben extra ruimte gecreëerd voor wachtrijen, zodat de reizigers afstand kunnen nemen van elkaar. Met tape of linten is de 1,5 meter aangegeven bij de balies van de tickets, check-in, transfer en aankomst.

-Door de luidsprekers hoor je geregeld de boodschap dat reizigers 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar. Dit bericht is ook weergegeven op de tv-schermen.

-Iedere vlucht heeft een aparte bagageband.

-Je moet als reiziger 4 uur van tevoren aanwezig zijn op de luchthaven. Dit was voorheen 2 uur.

-De gate sluit al 2 uur voor vertrek. Dit was altijd 45 tot 60 minuten.

 

Boek je vliegticket naar Turkije

Boek nu je vliegticket naar Istanbul, Izmir, Ankara of een andere Turkse vakantiebestemming. De ticketprijzen zijn nu nog aan de lage kant, maar dit kan in korte tijd snel stijgen.

Gebruik de filters op onze website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar het veelzijdige Turkije. Met Triptime vlieg je goedkoop naar jouw favoriete Turkse bestemming.

 

Tijd om te vliegen

De Europese regeringen hebben een (gedeeltelijke) lockdown ingesteld van vier maanden om de verspreiding van het Covid-19 virus te beperken. Inmiddels is het tijd geworden om de mensen weer meer vrijheid te geven en wordt vliegen ook weer mogelijk.

Eindelijk kunnen vrienden en families weer herenigd worden, mensen naar hun woon- en werkland vliegen en natuurlijk kan de toeristische sector weer opgestart worden. Tijd om op vakantie te gaan. Boek nu je lastminute bij Triptime en geniet straks van je welverdiende vakantie aan de Turkse Rivièra.

Vergeet niet van tevoren een mondkapje te kopen voordat je op reis gaat. Zowel voor de heen- als terugreis is het dragen van een mondmasker aan boord verplicht.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt namelijk dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!