PERSBERICHT CORONAVIRUS (COVID-19) - Informatie en updates rondom Coronavirus KLIK HIER

Mogen we weer vliegen naar Turkije?

14-6-2020 / Simone

Eén van de meest gesteld vragen op het moment is of we weer naar Turkije mogen vliegen? Het antwoord hierop is ja. Sinds 10 juni wordt er weer gevlogen van en naar Turkije. Nog altijd staat het land Turkije op code oranje, maar dat neemt niet weg dat je niet naar Turkije mag vliegen.

Het is allemaal best onduidelijk of je met code oranje wel of niet op vakantie mag en waar moet je aan moet denken als je in de komende periode gaat vliegen? En wie mogen naar Turkije heen en terug vliegen? Wij hebben dit alvast voor je uitgezocht.

De luchtvaartmaatschappijen SunExpress en Turkish Airlines voeren al vliegreizen uit naar Turkije met vertrek uit Nederland, België en Duitsland. Pegasus begint op 18 juni 2020 met de vliegreizen. Corendon kan je je vliegtickets boeken voor een vlucht vanaf 27 juni 2020.

Dit is natuurlijk al heel goed nieuws. We mogen en kunnen weer vliegen naar Turkije en onze familie opzoeken. Of boek een lastminute omdat je Corona-moe bent. Je wilt weer genieten, je vrij voelen en de azuurblauwe zee met de prachtige Turkse stranden zien. Of cultuur opsnuiven in Istanbul, Bodrum of zoals de Turken zeggen naar de De mooie stad, oftewel boek je reis naar de wereldstad Izmir.


Wat betekent de hervatting van de vluchten voor jouw vlucht precies?

De vluchten zijn deels hervat en de komende weken zal de resterende vluchten hervat worden.Houd je er wel rekening mee dat alle luchtvaartmaatschappijen de vluchten met een aangepast reisschema hervatten.
Hieronder twee situaties's waar dit onder andere van toepassing is:
-SunExpress reguliere vluchtshema was dat zij 6 keer per week van Amsterdam naar Izmir en andersom vlogen, nu met een aangepast vluchtschema t/m eind juni zullen zij 3 keer per week vliegen.
-Turkish Airlines reguliere vluchtschema was dat zij 5 keer per dag van Amsterdam naar Istanbul en andersom vloog, nu met een aangepast vluchtschema t/m eind juni zullen zij 2 keer per dag vliegen.
Dergelijke aanpassingen zijn ook van toepassing op andere bestemmingen van SunExpress en Turkish Airlines. Bij de hervatting van de vluchten van Pegasus en Corendon zal dit ook het geval zijn. Dit kan betekenen dat de door jouw geboekte vlucht(en) alsnog geannuleerd of gewijzigd kunnen worden waarbij jouw boeking omgeboekt kan worden naar een alternatieve vlucht. Uiteraard zullen wij in een dergelijk geval dit z.s.m. met je communiceren


Mag je met code oranje naar Turkije vliegen?

Code oranje staat los van het feit of luchtvaartmaatschappijen wel of niet naar een land vliegen. Code oranje is een criteria die de Nederlandse overheid toekent aan een land. Dit betekent zeker niet dat je bij code oranje niet naar Turkije mag vliegen.

Het is goed om te weten dat sinds de uitbraak van het coronavirus, half maart, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ook op code oranje staan. Wat je wellicht niet weet, is sinds de uitbraak,tot op de dag van vandaag, er dagelijks over en weer vluchten naar deze landen worden uitgevoerd.

Wees natuurlijk goed voorbereid voordat je reist naar een land die op code oranje staat, maar weet dat de zorg en de hygiëne maatregelen in Turkije goed geregeld zijn.

 

Wat je moet weten over je vliegreis

We spreken allemaal over het nieuwe normaal, of we dit nu wel of geen fijne uitdrukking vinden. Ook in de luchtvaart zijn er extra hygiëne maatregelen bijgekomen waar we ons aan moeten houden. Dat is goed, want we willen toch naar Turkije vliegen en ook weer terug naar huis?

 

Wie mogen vanaf Nederland naar Turkije vliegen?

Wanneer je vliegt vanaf Nederland, België of Duitsland naar Turkije moet je in het bezit zijn van een:
- EU nationaliteit of
- Turkse nationaliteit of
- dubbele nationaliteit.

 

Wie mogen vanaf Turkije naar Nederland vliegen?

EU burgers mogen met een geldig paspoort vanaf Turkije naar Nederland, België of Duitsland vliegen. Indien van toepassing met een werkvergunning en/of verblijfsvergunning.

 

Welke passagiers mogen niet naar de EU reizen?

Passagiers met onderstaande officiële documenten mogen niet van Turkije naar de EU reizen:
- Visum voor gezinshereniging
- Schengen visum
- Zakelijke visum
- Toeristenvisum
- Groen paspoort
- Grijs paspoort

 

Vliegtickets boeken naar Turkije

Zodra je jouw (retour) vliegticket hebt geboekt naar Turkije zijn onderstaande nieuwe hygiëne maatregelen handig om van tevoren te weten. Voorkom verrassingen, laat je daarom goed informeren. Lees onderstaande regels en volg ze ook op.

 

Voor vertrek:
·Mondkapje is verplicht om te dragen op het vliegveld.
·Bij voorkeur 4 uur vóór, anders uiterlijk 3 uur voor vertrek, aanwezig zijn voor de check-in op het vliegveld.
·De gate sluit 1 uur voor vertrek.
·Op alle luchthavens, tot zo ver mogelijk, zijn de social distance regels van toepassing, houd 1,5 meter afstand van elkaar.
·Het boarden en verlaten van het vliegtuig verloopt gefaseerd.

Tijdens vlucht:
·Het is verplicht om ook tijdens de vlucht gezichtsbescherming te dragen.
·Kinderen vanaf 12 jaar zijn ook verplicht een mondkapje te dragen tijdens de vlucht.
·Kinderen onder de 12 jaar wordt aanbevolen om zoveel mogelijk gedurende de vlucht een mondkapje te dragen. Baby’s hoeven geen mondkapje om.
·In het vliegtuig vervalt de 1,5 meter regel. Alle stoelen zijn te boeken.
·Je mag geen handbagage koffer meenemen in het vliegtuig. Het recht voor het toegestane handbagage gewicht vervalt niet. Je mag namelijk je handbagage tas inchecken als ruimbagage.
·Toegestaan is een kleine handtas of laptoptas in het vliegtuig.
·Aan boord is tevens in de rij staan voor de toiletten verboden. 

Bij aankomst:
·Bij aankomst in Turkije of Europa gelden er géén quarantaine maatregelen.
·Op de luchthavens en in het openbaar gelden de social distance regels.

Boek nu je vliegtickets naar Turkije bij Triptime en bestel tijdens je boekingsproces voor slechts 1 euro een mondkapje. De gezichtsbescherming heb je nodig om te kunnen reizen. Daarnaast ben je in Turkije ook verplicht een mondkapje te dragen in openbare ruimtes en in winkels waar je niet de 1,5 meter afstand kan bewaren. Reserveer nu alvast je vliegreis naar Izmir, Istanbul of een andere wonderschone vakantiebestemming in Turkije.

 

Hygiëne maatregelen van de vliegmaatschappijen

De luchtvaartmaatschappijen zorgen tevens voor extra hygiëne maatregelen voor jouw vliegreis. Voordat je gaat boarden is het vliegtuig grondig gereinigd. Dit reinigingsproces is in overeenstemming met de richtlijnen van de nationale en internationale burgerluchtvaart autoriteiten.

De reiniging gebeurt met desinfecteren middelen voor de meest aangeraakte oppervlakken in het vliegtuig. Denk bijvoorbeeld aan de toiletten, dienbladtafels, armleuningen, veiligheidsgordels en tv-schermen. Alle dekens, beddengoed, hoofdsteunhoezen, lakens en ook headsets worden voor iedere vlucht vervangen door nieuwe.

Tijdens de vlucht wordt de lucht in de cabine om de 3 minuten constant ververst. Vliegtuigen hebben een speciaal ventilatiesysteem. Deze is vergelijkbaar met ventilatiesystemen van ziekenhuizen. Er word gebruik gemaakt van de zogeheten HEPA-filters. Dit systeem zorgt er voor dat de lucht in het vliegtuig zeer goed word gereinigd.

Wat we je tot slot nog mee willen geven, is dat je vooral moet genieten van je verblijf in Turkije. Ga lekker uit eten, laten je verwennen met de Turkse delicatesse, ga heerlijk uitgebreid winkelen in de vele bazaars die Turkije rijk is. Laat de prachtige natuur en historie op je inwerken en ontsnap even van de hedendaagse werkelijkheid.

Ontmoet je familie weer, maak het met elkaar gezellig en geniet vooral van je vrijheid! Ontspan onder de Turkse zon!

Boek nu alvast via Triptime je lastminute vliegticket naar Turkije en ga vervolgens voorbereid op vakantie. Triptime is van alle voorzorgsmaatregelen op de hoogte, dus je kan gerust bij ons je vliegreis naar de Turkse Rivièra boeken.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar vliegtickets Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou namelijk de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!