Aan de voet van de ruige rotsen van de Beydaglari ligt 42 km ten zuidwesten van Antalya dit vakantieplaatsje. De naam ‘Kemer’ betekent  ‘muur’. Kemer kreeg zijn huidige naam pas in 1917. Kemer is een voormalig vissersdorpje dat dankzij de prachtige ligging tussen de heldere zee en de hoge toppen van het Taurusgebergte uitgegroeid is tot een sfeervolle badplaats.
 
Het kemerstrand is een kiezel en keien-strand met op sommige plaatsen steigers en trapjes om makkelijker het wat er in en uit  te komen. Langs het Kemerstrand zult u vele typisch Turkse cafeetjes en restaurantjes vinden. Het Ayisigistrand is een (fijn) grind/zandstrand, gelegen in een baai. De zeebodem is hier deels met keien bedekt.
 
Vlakbij de jachthaven liggen talloze toeristische winkeltjes, terrasjes, prima restaurants, café-tjes en bars. Over de boulevard langs het strand is het uitstekend flaneren. De kleine jachthaven van Kemer biedt de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei vormen van zeilsport en ieder jaar in april wordt vanuit Kemer Girne zeilwedstrijden gehouden. In het vroege voorjaar is het mogelijk in de bergen achter achter Kemer te gaan skiën.
 
Ongeveer 40 km van Kemer ligt, circa 10 km van de hoofdweg, bij een tamelijk lang kiezelstrand het plaatsje Cirali, met enkele hotels en restaurants. U kunt vanuit dit dorp een interessante wandeling maken naar de merkwaardige Chimaera, die in het Turks wordt aangeduid als ‘Yanartas’(brandende steen). Een hele rotshelling staat hier continu in ‘brand’. De eeuwige vlammen worden er brandend gehouden door natuurlijk gevormd aardgas. Zelfs als het regent dooft het vuur niet.
 
Bezienswaardigheden:

Aquaworld:
Dit is een groot openluchtzwembad met veel glijbanen. Het ligt achter het strand van Kemer.
 
Aspendos:
Men bezoekt Aspendos vanwege het oude amfitheater dat hier ligt. Het is een goed bewaard gebleven theater dat uit
het Romeinse tijdperk stamt.
 
Yörükpark:
Dit is een openluchtmuseum. Deze museum geeft een mooi inzicht in hoe de nomaden vroeger hebben geleefd.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2020

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar Macedonië
Last Minute vliegen naar Cyprus