Zonvakantie Naar Turkije - Een Andere Kijk Op Het Land

Weg van het massatoerisme en drukke clubs, geniet u van fraaie natuur in Dalyan. Te midden van een brede delta vol met natuurlijke schoonheid, waar een schitterende omgeving en rust de boventoon voeren, vind u geen torenhoge hotels, maar gebouwen van maximaal drie verdiepingen hoog. Aan de waterkant van Dalyan mag slechts een verdieping hoog gebouwd worden, omdat Dalyan beschermd gebied is. Hier kunt u heerlijk genieten van onbedorven en beschermde natuur, terwijl het schitterende Iztuzu strand slechts 40 minuten van u verwijderd is.

Een unieke ligging

Dalyan is een kleine toeristenstad die zich bevindt aan een rivier die de Middellandse zee verbindt met het meer van Köycegiz. Via een smal netwerk van meren en waterwegen kronkelt de rivier zich een weg naar de zee. Door de mix van zout en zoet water, vindt u in het gebied een groot aantal soorten vis en ander waterleven. Ook zijn er veel soorten vogels die van het water eten.

In Dalyan zelf is geen strand aanwezig, maar toch is het gebied geen onbekend terrein voor toeristen. In de vroege ochtend worden zij in diverse bootjes vervoerd naar het idyllische Iztuzu strand, dat ook wel bekend staat als Turtle Beach. Een bijzonder en nagenoeg ongerept stuk strand wat zeker tot een van de mooiste stranden van Turkije gerekend mag worden.


Turtle Beach, een prachtig gouden zandstrand in Zuid-West Turkije

Turtle Beach dankt zijn naam aan de Caretta caretta schildpad. Een bedreigde diersoort die tussen mei en september naar het Iztuzu strand komt om eieren te leggen. In het meer van de Dalyan delta ontmoeten de volwassen schildpadden elkaar om zich te voeden voor de paring. Dit gebeurt een paar weken voor het vrouwtje haar eieren legt. Na de paring keren de schildpadden terug vanuit Dalyan naar Iztuzu strand om hun eieren te leggen. Hierdoor treft u op Iztuzu Beach geen betonnen behuizing aan, enkel wat houten hutten. De Caretta caretta schildpadden zijn namelijk beschermde diersoorten; mede hierom mogen er ook niet zomaar parasols in het zand gestoken worden en is het strand alleen tussen bepaalde tijden toegankelijk.


De aantrekkingskracht van Dalyan

Hoewel men bij Turkije voornamelijk denkt aan massa’s toeristen die enkel willen genieten van het strand, kan men bij Dalyan zelf dus zeker niet spreken van een strand. Dit gedeelte van Turkije staat vooral bekend om zijn ligging in een prachtig gebied en de uitgehouwen Lycische rots tombes die vanuit heel Dalyan te zien zijn. Naast de indrukwekkende graven kent Dalyan ook veel modderbaden met een reinigende werking en therapeutische bronnen die dankzij hun radioactieve elementen helpen tegen bijvoorbeeld maag- en leverklachten, reuma, huidproblemen en problemen met de stoelgang. Kortom, een bezoek aan Dalyan geeft u een geheel andere kijk op een zonvakantie naar Turkije.


Met Triptime naar Dalyan

Bij Triptime bent u verzekerd van de laagste prijsgarantie naar vele bestemmingen in Turkije. Wilt u genieten van de schoonheid en de prachtig flora en fauna in Dalyan en het Iztuzu strand, vlieg dan naar Dalaman. Hier vandaan is Dalyan slechts een kleine 25 kilometer rijden. Het aanbod vliegreizen bestaat uit betrouwbare dienstverleners, zodat de kwaliteit van reizen altijd gewaarborgd blijft. Op jaarbasis vervoeren wij meer dan 50.000 passagiers.