Mooie Gebouwen En Architectuur

BOEK EEN LAST MINUTE STEDENTRIP NAAR TURKIJE

Je wilt graag op korte termijn nog een paar dagen weg, maar hebt al veel steden gezien? Kies dan een keer voor wat anders en geniet van prachtige gebouwen en architectuur in Turkije. Het land heeft veel aantrekkelijke steden die je vast en zeker zullen boeien. Binnen een paar uur sta je in wereldstad Istanbul, zonnig Bodrum of trendy Izmir. De laatste is overigens zeker een aanrader als je houdt van een combinatie van hippe clubs, heerlijk uitgaan, lekker winkelen en prachtige musea. Voor de rest geniet je in Turkije van veel mooie (historische) gebouwen en indrukwekkende architectuur.


Historie in Istanbul

Wie Turkije en architectuur zegt, denkt natuurlijk direct aan de Aya Sofia. Hét bekendste bouwwerk in Istanbul. Het museum was eerder een moskee en is gebouwd als Grieks orthodoxe basiliek. De binnenkant van het gebouw is versierd met schitterende mozaïeken en prachtig marmer, de enorme koepel spreekt tot verbeelding. Naast de Aya Sofia is er in Istanbul nog veel meer te zien en te beleven. Het is een echte wereldstad waar Europa en Azië elkaar ontmoeten. Ook het Beylerbeyi paleis in het Aziatische deel van de stad en het Topkapipaleis aan de Europese zijde zijn uw bezoek zeker waard.


Maar niet alleen Istanbul herbergt veel oude gebouwen. Ook in bijvoorbeeld de hoofdstad Ankara waant u zich gemakkelijk in het verleden. Het oude centrum met zijn citadel biedt ruimte aan veel kleine winkeltjes en diverse musea, terwijl ook enkele fraaie gebouwen bewaard zijn gebleven. Zo zijn de Atakule toren, de zuil van Julianus, het Mausoleum van Mustafa Kemal Artaturk en de tempel van Augustus het ook zeker waard om bezocht te worden.


Voor iedereen

Eigenlijk treft u door heel Turkije prachtige gebouwen aan. Ze geven een mooi overzicht van de verschillende architectuurperioden, zoals de Sjeltsjoekse architectuur en de Ottomaanse architectuur. De eerste periode kenmerkt zich door een grote toepassing van zuilen, de tweede is vooral beïnvloed door Mimar Sinan. Sinan bouwde vele bruggen, aquaducten en gebouwen, maar ook moskeeën, paleizen en badhuizen.


De Grote Moskee en het Hospitaal in Divrigi zijn een toonbeeld van de Sjeltsjoekse architectuur. Beide gebouwen staan zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De moskee van Divrigi is ontworpen door Ahlatli Hürremsah en is in het bezit van een imposant ingangsportaal.


Last minute, laagste prijs

Voor welke stedentrip u ook kiest, in Turkije zult u altijd verbaasd worden door de mooie architectuur. Met Triptime vliegt u zonder problemen naar vele bestemmingen in Turkije en bent u verzekerd van de laagste prijs. Dankzij een ruim aanbod in luchtvaartmaatschappijen is de kwaliteit in alle gevallen gegarandeerd. Bij Triptime boekt u bovendien gemakkelijk online. Als u morgen al wilt vertrekken en wilt genieten van prachtige gebouwen en architectuur, is dat geen enkel probleem!