PERSBERICHT CORONAVIRUS (COVID-19) - Informatie en updates rondom Coronavirus KLIK HIER

Goedkoop naar Istanbul, 5 Budget Tips!

Zoek je een stad in Europa of Azië voor een stedentrip? Denk dan eens aan Istanbul! Een leuke stad met vele activiteiten, cultuur, shoppen en heerlijk eten. Istanbul is een stad waar je gemakkelijk een low-budget stedentrip kunt organiseren, wij hebben 5 tips om dit voor elkaar te krijgen.


1.Goedkoop vliegticket Istanbul  

Vliegen naar Istanbul kan goedkoop vanaf Amsterdam Schiphol. Erg gaan vele vluchtmaatschappijen richting Istanbul zoals Turkish Airlines en Pegasus Airlines. Door hier te boeken ben je verzekerd van een goedkope vlucht naar Istanbul en een snelle en goede service. 


2. Budget hotels Istanbul 

Een stedentrip naar Istanbul wordt nog betaalbaarder door een goedkope plek om te overnachten. Een hostel is niet altijd fijn wanneer je waarde hecht aan je privacy, bekijk online de deals op grote boekingssites, er zijn al kamers vanaf 35 euro per dag. Verder is de App Hotel Tonight ideaal, je kan hier last minute beschikbare kamers vinden op de door jou geselecteerde locatie, en deze voor een spotprijs boeken.


3. Koop een Istanbulkart 

Openbaar vervoer is een perfect vervoersmiddel in Istanbul, er zijn vele trams, bussen, metro’s en boten. Zo zijn alle bezienswaardigheden makkelijk en snel te bereiken. Voor ongeveer 7 Lira, (2 euro) heb je een Istanbulkart. Dit is een soort Ov-kaart waarmee je gemakkelijk kunt inchecken en uitchecken en het is ook nog een voordeliger dan wanneer je losse kaartjes koopt.


4. Bazaars

In Istanbul kun je heerlijk eten bij kraampjes op straat of in de grote bazaars. Bezoek een bazaar in bijvoorbeeld het Aziatische deel van Istanbul, hier vind je heerlijke delicatessen. Verder zijn de Bazaars ook de plek waar je leuke souvenirs en goedkope kleding vindt. 


5. Gratis activiteiten 

De blauwe moskee is een prachtig gebouw en de toegang hiertoe is gratis. Wel zijn vrouwen verplicht verhullende kleding te dragen, dit houdt in een lange broek en de armen bedekt. Ook andere prachtige bezienswaardigheden zijn de moeite waard, neem bijvoorbeeld het Topkapi paleis. Een tip: Bestel hiervoor een kaartje vooraf online, hierdoor ben je voordeliger uit en vermijd je lange rijen. 

Gemakkelijk en snel een goedkoop vliegticket Istanbul? Klik hier, we vliegen vanaf Düsseldorf en Amsterdam en hebben goedkope vliegtickets! 

Meer lezen over de vliegvelden in Istanbul? Lees hier alles over de drie vliegvelden; Istanbul Airport (het nieuwe airport).