Istanbul Airports, 3 Luchthavens In Istanbul

3 ISTANBUL LUCHTHAVENS, WELKE HEEFT U NODIG?

De stad Istanbul kent een aantal luchthavens. De bekendste is ongetwijfeld Istanbul Atatürk airport. De tweede luchthaven heet Istanbul Sabiha Gökçen Airport. De derde, en nieuwste luchthaven, is Istanbul Airport.


Istanbul

Istanbul Atatürk airport bevindt zich aan de Europese kant van Istanbul. Deze ligt 24 km zuidwestelijk van het centrum van de stad. Deze luchthaven heeft haar deuren begin 1900 geopend voor binnenlandse vluchten. In 1953 kwam hier de buitenlandse vluchten bij. Hierna is Istanbul Atatürk airport in een rap tempo gegroeid.


In 2015 stond Istanbul Atatürk airport op de elfde plaats van de meest bezochte luchthavens voor passagiers. Dagelijks passeren er op Istanbul Atatürk airport gemiddeld 1100 vluchten en het vliegveld kenmerkt zich hiermee als één van de belangrijkste luchthavens voor overstap vluchten.


Istanbul Sabiha Gokcen Airport, Turkije

Istanbul Sabiha Gökçen Airport bevindt zich aan de Aziatische kant van Istanbul. Als gevolg van de toenemende drukte op Istanbul Atatürk airport, is er besloten om een tweede luchthaven te bouwen, namelijk Istanbul Sabiha Gökçen Airport. De bouw is medio 1998 begonnen waarna het vliegveld in 2001 is geopend en in gebruik is genomen voor binnenlandse en buitenlandse vluchten. Vanaf de opening tot op de dag van vandaag stijgen de passagiersaantallen jaarlijks. Volgens de officiële cijfers hebben er in 2017 rond 32 miljoen passagiers gebruik gemaakt van deze luchthaven.


Istanbul Airport

Istanbul Airport bevindt zich aan de Europese kant van Istanbul. Deze ligt 35 km ten noordwesten van Istanbul. Vanwege toenemende drukte op de luchthavens Istanbul Atatürk airport en Istanbul Sabiha Gökçen Airport heeft de Turkse overheid besloten om een derde luchthaven te bouwen. In 2013 is officieel begonnen met de bouw. De bouw van de luchthaven duurde ongeveer vijf jaar. In 2018 was de luchthaven gereed voor gebruik, maar het is pas in 2019 in gebruik genomen.


Vanaf 6 april 2019 verhuizen de vluchten van Istanbul Atatürk airport naar Istanbul Airport. Alle passagiers die een vlucht hebben geboekt vanaf 6 april 2019 van en naar Istanbul Atatürk airport, worden omgeboekt naar Istanbul Airport.


Wat moet je weten over Istanbul Airport?

De afstand tussen Istanbul Atatürk airport en Istanbul airport bedraagt circa 45 km. Er is geen metro of tram aanwezig op Istanbul airport. Er rijden wel bussen van en naar Istanbul airport. De volgende bestemmingen zijn bereikbaar;

Klik: bit.ly/istanbul-havalimani

• Mecidiyeköy

• Halkali

• Atatürk airport

• Yenikapi

• Tüyap

• Kozyatağı

• Taksim

• 15 temmuz demokrasi otogari (esenler)


Istanbul vluchten boeken?

Er gaan gigantisch veel vluchten over de hele wereld. Wanneer u specifieke vluchten naar Turkije wilt boeken, hebben wij een groot aanbod voor u.


Wilt u vliegen naar Istanbul vanaf Amsterdam? Dan is dit bij ons geen enkel probleem, wij hebben meerdere vluchten op een dag die naar Istanbul vertrekken. Wilt u meer weten over vliegen vanaf een international airport? Voor overige vragen kunt u ons altijd telefonisch of per mail bereiken.