PERSBERICHT CORONAVIRUS (COVID-19) - Informatie en updates rondom Coronavirus KLIK HIER

Stedentrip Istanbul

Genoeg van Londen, Parijs of Brussel? Boek uw volgende stedentrip dan naar een van de vele schitterende steden die Turkije rijk is. Tijdens een stedentrip naar Istanbul, Ankara, Bodrum of Izmir, geniet u van een compleet andere cultuur. En dat terwijl uw bestemming maar een paar uurtjes vliegen vanaf Nederland is. Lees meer over de 5 leukste en mooiste steden van Turkije.


Wereldstad Istanbul

Istanbul telt volgens de officiële cijfers 14 miljoen, volgens de officieuze cijfers 18 miljoen, bewoners en heeft twee luchthavens. De meest bekende luchthaven is Istanbul Atatürk airport, deze bevindt zich aan het Europese deel van Turkije. De tweede luchthaven is Istanbul Sabiha Gökçen airport en deze bevindt zich aan het Aziatische deel van Turkije. Een derde luchthaven, welke plaats moet maken voor ruim 150 miljoen passagiers per jaar, is in aanbouw en verwacht in 2018 de eerste passagiers te verwelkomen.

In Istanbul ontmoeten de Europese en Aziatische cultuur elkaar. En dat ziet u terug in de bezienswaardigheden van deze mooie stad. Tijdens uw stedentrip kunt u bijvoorbeeld de grote bazaar bezoeken, maar ook het Beylerbeyipaleis in het Aziatische deel van de stad of het Topkapipaleis en de Aya Sofia in het oude gedeelte van de stad, zijn uw bezoek zeker waard. Naast prachtige bezienswaardigheden met opvallende architectuur, staat Istanbul ook bekend om het uitgaansleven, zijn vele winkels en heerlijke restaurants. Wilt u een stedentrip maken en toch het gevoel hebben een nieuwe cultuur te ontdekken? Ga dan naar wereldstad Istanbul.


Prachtig Ankara

Ankara telt 4,5 miljoen bewoners en is de op één na grootste stad van Turkije en tevens de hoofdstad van het land. Ankara is geografisch in het midden van Turkije gesitueerd, waardoor je met een korte binnenlandse vlucht van maximaal een uur overal in het land naartoe kunt vliegen. De interessante bouwwerken, het oude centrum in het citadel met kleine winkeltjes waar u urenlang kunt shoppen en de verschillende musea, maken het een perfecte bestemming voor een stedentrip. Een stedentrip naar Ankara is overigens niet compleet als u niet even – voor een schitterend uitzicht over de stad – de Atakule toren heeft bezocht en een bezoek heeft gebracht aan de tempel van Augustus en de zuil van Julianus. Ook niet te vergeten is een bezoek aan het Anıtkabir. Anıtkabir is het Turkse naam voor het mausoleum. In het mausoleum ligt Mustafa Kemal Atatürk, de eerste president van Turkije begraven.


Trendy Izmir

Izmir bevindt zich aan de Noord-Egeïsche kust van Turkije en is een veel geboekte vakantiebestemming. Vanuit Nederland vliegen er jaarlijks vele toeristen naar deze zonnige stad, die voornamelijk voor de eindbestemmingen Kusadasi en Didim kiezen. Ook voor een stedentrip is Izmir een schitterende locatie. Hoewel er niet veel is overgebleven van de oude stad is er in de omgeving wel genoeg cultuur te zien. Het meest bekende in de omgeving van Izmir zijn Ephesus en Pamukkale. In Izmir zelf kunt u wel genieten van heerlijk eten en drinken, prachtige musea en mooie natuur. Ook non-stop winkelen en uitgaan in de meest hippe clubs behoort tot de vele mogelijkheden in Izmir. Een stedentrip naar Izmir heeft voor iedereen wat te bieden.


Verleidelijk Bodrum

Bodrum daagt u uit! Door zijn unieke ligging aan een van de mooiste baaien van de wereld en het oude centrum dat zich kenmerkt door het middeleeuwse kasteel en de vele gezellige winkeltjes, trekt de stad jaarlijks vele enthousiaste vakantiegangers aan. Veelal de meeste Turkse vakantiegangers kiezen vaak voor Bodrum, omdat in de zomermaanden het vochtgehalte zeer aangenaam is. Een stedentrip naar Bodrum belooft zeker ook een schitterende ervaring te worden. Door de combinatie van het schitterende strand, mooie cultuur, een bruisend uitgaansleven en de mogelijkheid om zelfs nog een bezoek aan het Griekse eiland Kos te brengen tijdens een boottrip, is Bodrum een echte aanrader.


Betoverend Antalya

Houdt u van oude cultuur, maar ook van zon, zee en gezelligheid? Dan is een stedentrip naar Antalya echt iets voor u. De vele winkeltjes en restaurants met heerlijk eten zijn niet te missen en bieden voor ieder wat wils. Daartegenover staat de Kaleici (de oude stad) met zijn vele moskeeën en historische pleinen die een bezoek aan Antalya zeker de moeite waard maken. Heeft u het even gehad, dan kunt een overnachting boeken in één van de velen ultraluxe, all-inclusive vijfsterren resorts waar u helemaal in de watten word gelegd. Kiest u voor een stedentrip naar Antalya, dan geniet u zeker van alles wat deze prachtige stad aan de Turkse Rivièra u te bieden heeft!


Over Triptime

Triptime biedt de voordeligste vliegvakanties naar vele bestemmingen in Turkije aan. Het aanbod bestaat uit gerenommeerde dienstverleners, zodat de kwaliteit van reizen gewaarborgd blijft. Jaarlijks verzorgen wij voor meer dan 50.000 passagiers een vliegticket en zijn wij u van dienst met een Nederlands sprekende klantenservice. Onze klanten waarderen ons met het cijfer 9. Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?