PERSBERICHT CORONAVIRUS (COVID-19) - Informatie en updates rondom Coronavirus KLIK HIER

Gezondheidsverklaring mee naar Schiphol

16-6-2020 / Kelly

Klik hier voor het downloaden van de gezondheidsverklaring

Alle reizigers die vliegen vanaf Schiphol hebben een gezondheidsverklaring nodig. Hoe kom je aan de gezondheidsverklaring en waarom is dit? Naast de gezondheidsverklaring heb je ook een mondkapje nodig op het vliegveld en tijdens de vlucht. Ga goed voorbereid op reis naar Turkije en zorg dat je alle extra benodigde Corona hygiëne maatregelen opvolgt.

Sinds 15 juni is reizen naar de meeste landen binnen Europa weer toegestaan. De luchthaven Schiphol merkt dit ook in het aantal vluchten en passagiers die dagelijks vertrekken vanaf Amsterdam. Om te mogen vliegen heb je wel een gezondheidsverklaring nodig. Schiphol eist dat je deze bij je hebt als je vertrekt vanaf de Amsterdamse luchthaven.

Wij hebben voor jou de belangrijkste vragen over de gezondheidsverklaring beantwoord. Waarom een gezondheidsverklaring, moet je naar de huisarts of kan je het formulier downloaden? Zorg voor deze gezondheidsverklaring en je kan op reis naar Turkije.

 

Waarom een gezondheidsverklaring?

De gezondheidsverklaring is nodig om vast te stellen dat je gezond bent, dit in verband met het Corona virus. De vragenlijst is opgesteld door de GGD en het RIVM om te controleren of een passagier aan alle gezondheidseisen voldoet. Zodra één van de vragen met ja is beantwoord, wordt de toegang tot het vliegtuig ontzegd.

Mag je wel aan boord van het vliegtuig, zorg dan dat je het formulier tijdens de reis bij de hand hebt. Personeel kan hier namelijk nogmaals naar vragen.

 

Moet ik naar de huisarts voor de gezondheidsverklaring?

Nee, je hoeft niet naar de huisarts voor de gezondheidsverklaring waar Schiphol het over heeft. Je kan het formulier eenvoudig downloaden, uitprinten en zelf naar waarheid invullen. Vervolgens neem je dit ingevulde formulier mee op reis en toon je het op Schiphol indien ernaar gevraagd wordt. Meer is het niet. Het formulier is ook beschikbaar en in te vullen op de Nederlandse vliegvelden .

 

De vragen in de gezondheidsverklaring

Het formulier is slechts één A4-tje groot. Je hoeft maar twee vragen met ja of nee te beantwoorden en je vluchtgegevens in te vullen.

De twee vragen zijn:
1. Ben je momenteel gediagnosticeerd met een longontsteking of geïnfecteerd met het Coronavirus (COVID-19).
2. Heb je in de afgelopen 24 uur één van de volgende symptomen gehad? Koorts, hoesten, lopende neus, keelpijn of kortademigheid.

Als je de vragen hebt ingevuld, onderteken je het formulier. Daarmee verklaar je dat je de vragen naar waarheid hebt ingevuld.

 

Mondkapje verplicht mee op vakantie

Op Schiphol ben je verplicht een mondkapje te dragen bij de check-in balies, de security checks en ook tijdens het boarden. Daarnaast moet je natuurlijk ook de social distance regel van 1,5 meter in acht houden.

Tevens ben je verplicht gedurende de vlucht de gezichtsbescherming om te houden. Lees hier meer over vliegen met een mondkapje en de extra hygiëne maatregelen tijdens de vlucht.

Wanneer je bij Triptime je vliegticket naar Turkije boekt krijg je voor 1 euro extra een mondkapje bij je ticket. De voordeligste lastminute alleen bij Triptime.

 

Boek je vliegticket naar Turkije

De landen in het Schengengebied zijn code oranje naar code geel gegaan. Turkije staat vooralsnog op code oranje, maar dat neemt niet weg dat je niet je vliegticket naar Turkije kan boeken. Je hoeft ook niet in quarantaine als je in Turkije of in Nederland aankomt.

Boek nu alvast via Triptime je lastminute naar Turkije en ga vervolgens voorbereid op vakantie. Triptime is van alle hygiëne maatregelen op de hoogte, dus je kan gerust bij ons je vliegreis naar de Turkse zon boeken.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar vliegtickets Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou namelijk de laagsteprijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je daarom bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!