Zwitserland
Zwitserland is een land in het midden van West-Europa met als buren Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten. Zwitserland heeft een oppervlakte van 41.290 km² verdeeld over 2973 gemeenten of steden en ongeveer 6.750.000 inwoners. De hoofdstad van Zwitserland is Bern.
Zwitserland is een vredig land dat sinds 1815 in geen enkele oorlog meer is gemengd.
Het is een democratie, dat is een meerpartijenstelsel, er zijn 20 volle en 6 halve kantons of leefgemeenschappen, elk met een eigen wetgeving, parlement en regering. Dus is er geen koning of president die het land regeert.
Zwitserland hoort niet bij de Europese Unie. In Genève staat het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. De nationale feestdag van Zwitserland wordt gevierd op 1 augustus.

Zwitserland is een zeer rijk land en hun rijkdom hebben ze vooral te danken aan de geldhandel en het toerisme.
Doordat het een vredig land is komen mensen van over de hele wereld hun geld storten op Zwitserse banken waardoor Zwitserland een heel belangrijk financieel centrum is geworden.

De taal
De vier hoofdtalen van Zwitserland zijn Duits (65%), Frans (18%), Italiaans (10%) en Raeto-Romaans (1%). Het merendeel van de bevolking is tweetalig. In de Zwitserse grondwet van 1938 is vastgelegd dat alle talen officieel en rechtsgelijk zijn. Het merendeel van de Duitssprekende Zwitsers spreekt bovendien nog Schwyzerdütsch, een variant van het Duits en zeer moeilijk te verstaan

Eten en Drinken
De Zwitserse keuken is een keuken waarin men veel gebruik maakt van producten uit eigen land en verse producten gebruikt. De keuken is gebaseerd op eeuwenoude recepten, en omdat er zoveel speciale streekgerechten zijn, is het moeilijk om een nationaal gerecht voor Zwitserland te noemen. Het enige product dat men in iedere streek gebruikt is kaas. Deze kaas vindt u onder andere weer terug in de souffles, fondues, soepen en salades van de Zwitsers. Men gebruikt ook veel room en boter in de Zwitserse keuken. Een salade vormt vaak het voorgerecht voor een maaltijd, omdat bij het hoofdgerecht vaak geen groente zit. U drinkt natuurlijk een regionale wijn bij de maaltijd.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2019

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar Macedonië
Last Minute vliegen naar Cyprus