Portugal 
Portugal ligt in het zuidwesten van Europa op het Iberisch schiereiland, en is het meest westelijk gelegen land van Europa. Portugal grenst aan Spanje in het noorden en het oosten en aan de Atlantische Oceaan in het westen en het zuiden. Twee eilandengroepen in de Atlantische Oceaan, de Azoren en Madeira, horen ook nog bij Portugal.
Portugal werd eerst als een deel van Spanje gezien. Het land werd in 1143 een onafhankelijk koninkrijk. Portugal ligt aan de Westrand van het vaste land van Europa en deelt een 1200 km lange grens met Spanje. Spanje ligt aan de Oostkant van Portugal  en boven Portugal ligt ook nog een klein stukje van Spanje. Aan de Westkant van Portugal ligt de Atlantische Oceaan. Portugal ligt als je vanaf Nederland kijkt in het Zuiden. 
Portugal is ruim 2 keer zo  groot als Nederland. Portugal is verdeeld in 10 provincies.
Lissabon is de grootste en de hoofdstad van Portugal. Sinds het einde van de 13e eeuw is het de officiŽle hoofdstad van het land. De rivier De Taag stroomt door Lissabon. De trechtervormige monding van deze rivier vormt ťťn van de mooiste havens van de wereld. Lissabon is een prachtige stad. Naast oude gebouwen zijn er ook veel moderne gebouwen te vinden. Porto is de ťnige andere grote stad van Portugal. De vroegere naam van deze stad was Oporto. De ArrŠbida-brug over de rivier de Douro is de langste vaste boogbrug van Europa. Maar 3 van de tien Portugezen wonen in grotere of kleinere steden. De rest van de bevolking woont liever op het platteland.

Veel verschillende beschavingen hebben invloed uitgeoefend op Portugal over de laatste 3100 jaar, onder wie de Grieken, de Romeinen, de Germanen en de Moren. Zij hebben allemaal hun sporen achtergelaten in de taal, de cultuur en bevolkingssamenstelling. In de 15e en de 16e eeuw was Portugal een van de grote wereldmachten, met een rijk dat liep van BraziliŽ tot IndiŽ. Vergeet niet de overvallen die de Portugezen hebben gehad zoals die van de Romeinen de keten en die van de moren.

In de Portugal is Muziek erg belangrijk. Bijvoorbeeld de Fado, de fado is een Portugees levenslied. Ook is het volkslied heel belangrijk.
In Portugal is het geloof voornamelijk Christendom waarvan 97% rooms-katholiek. Verder zijn er weinig Protestanten en joden. Ook zijn er Hindoes. Dat komt omdat Goa vroeger een Kolonie van Portugal was. Ook zijn er veel kerken en Kathedralen. Een voorbeeld hiervan staat hieronder. het is de Mosteiro dos Jeronimos. Een van de bekendste Portugese Kloosters dat staat bij Lissabon

De taal
Portugees is een Roomse taal die wordt gesproken in Portugal. Het wordt ook gesproken in Macao, waar het een officiŽle taal is. Meer dan 200 miljoen mensen spreken Portugees. Ook staat Portugees op de 7de plaats van talen die het meesten worden gesproken. 

Eten en Drinken
De Portugezen eten en drinken het liefst buitenhuis. Daarom zijn er ook zoveel eet en drinkgelegenheden. Het is vaak heel eenvoudig en goedkoop maar het is altijd schoon. Ze gaan vaak na het eten ergens in een cafeetje wat koffie drinken. Ze eten ook twee keer per dag warm. De Portugezen krijgen ook steeds meer buitenlandse eetgelegenheden, maar ze laten zich niet beÔnvloeden door de andere landen.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2019

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar MacedoniŽ
Last Minute vliegen naar Cyprus