Duitsland
Duitsland is een land in het noorden van Europa, het grenst in het noorden aan Denemarken en de Oostzee, aan de Oostkant ligt het tegen Polen, aan de Zuidkant ligt het tegen TsjechiŽ, Oostenrijk en Zwitserland en aan de Westkant ligt het tegen Frankrijk, Luxemburg, BelgiŽ en Nederland.
Duitsland is 8,7 keer zo groot als Nederland. Ongeveer een derde hiervan wordt gevormd door de voormalige DDR. Alle grenzen samen rondom Duitsland zijn 3618 kilometer lang. Het aantal inwoners in Duitsland is 82.424.609, waarvan ruim 7.000.000 buitenlanders. Duitsland is ťťn van de dichtbevolkte landen van Europa, het heeft namelijk 230 inwoners per km2. Alleen het Verenigd Koninkrijk, BelgiŽ en Nederland hebben een hogere bevolkingsdichtheid. 
De hoofdstad is Berlijn, andere grote steden zijn: Hamburg en MŁnchen. In Duitsland spreekt meer dan 95% van de bevolking het Duits als eerste taal.
Ruim 87% van de Duitse bevolking woont in steden of in stedelijke gebieden. De stad met de meeste altijd inwoners is Berlijn wat tevens ook de hoofdstad is. 
De Rijn is de langste rivier in Duistland namelijk 865 km. De voornaamste rivieren zijn de Elbe, de Rijn en de Weser. De hoogste berg is de Zugspitze, hij is 2962 meter hoog. 

In de Eerste Wereldoorlog vocht Duitsland samen met Oostenrijk, Hongarije en Turkije tegen Frankrijk, Groot-BrittanniŽ en Rusland.
In de Tweede Wereldoorlog vocht Duitsland ook mee. Adolf Hitler was hiervan de leider. Hij leefde van 1889 t/m 1945 en werd dus 56 jaar. Onder zijn leiding veroverden de Duitsers grote delen van Europa, waaronder delen van Frankrijk, Nederland, BelgiŽ en Polen. Hitler verloor de oorlog in 1945 en hij pleegde zelfmoord in datzelfde jaar.

In Duitsland heb je verschillende soorten landschappen, van bijvoorbeeld laagvlaktes in het noorden tot heuvelachtig gebieden in het midden en dan de hoge bergen in het zuiden van Duitsland. Omdat bijvoorbeeld de Rijn, Elbe en de Donau door Duitsland heen stromen is het land een transportcentrum. Duitsland heeft ook nog Waddeneilanden het grootste eiland is RŁgen dat 930 km2 is. 

De vlag
De vlag van Duitsland heeft 3 kleuren, zwart, rood, geel, horizontaal.

De taal
De officiŽle taal van Duitsland is Duits. Het Duits is de zevende taal op aarde en wordt door ca. 120 miljoen mensen gesproken. Het Duits is sterk verwant met o.a. het Deens, Zweeds, Noors, Nederlands, Vlaams en Engels.

Eten en  Drinken
Bij Duits eten denken de meeste mensen vrijwel gelijk aan brood en worst. Dat klinkt saaier dan het in het echt is. Er zijn namelijk meer dan 200 verschillende soorten brood en worst. 
In de kustgebieden in het noorden wordt veel vis gegeten. Iedere streek heeft zijn eigen specialiteiten. Hamburg is bijvoorbeeld heel beroemd om zijn paling, pruimen en groentesoep. 
In het westen van Duitsland is het eetpatroon de laatste jaren behoorlijk veranderd door de betere levensomstandigheden en doordat mensen gezonder zijn gaan eten.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2019

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar MacedoniŽ
Last Minute vliegen naar Cyprus