PERSBERICHT CORONAVIRUS (COVID-19) - Informatie en updates rondom Coronavirus KLIK HIER

Op Vakantie Naar Turkije? Vergeet Uw Visum Niet

VERGEET UW VISUM NIET

Binnenkort op vakantie naar schitterend Turkije? Vergeet dan niet om vooraf uw visum te regelen. Zonder visum wordt u de toegang tot Turkije geweigerd en heeft u niets aan uw boeking bij dat superluxe en prachtige hotel. Let er tevens op dat uw Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of uw nationale identiteitskaart nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig is. Het moet dus nog 8 maanden geldig zijn bij aanvang van de geldigheid van het nieuwe visum.


Wat moet ik doen?

Een visum is vereist om in Turkije te mogen verblijven. Het visum kunt u vooraf kopen en kan op ieder moment worden aangevraagd. We adviseren u echter om minimaal 48 uur voor vertrek uw visum aan te vragen. Wat u daarvoor moet doen, leest u hieronder.

1.       Vraag een visum aan

Het e-Visum kan aangevraagd worden via evisa.gov.tr (het Turkse ministerie) en kost $ 20. De kosten dienen met een creditcard of bankpas betaald te worden, waarna -na goedkeuring- per mail een link aan u wordt toegestuurd. Met de link kunt u het e-Visum zelf downloaden.

Bij aankomst in Turkije kan de douanebeambte vervolgens in het systeem zien dat voor uw reisdocument een visum is gekocht. Wij raden u aan het e-Visum ook zelf uit te printen en mee te nemen naar Turkije of een soft-copy mee te nemen op uw tablet, pc of smartphone. Volgens de officiële regels dient het e-visum altijd geprint in het bijzijn van de passagier aanwezig te zijn.

2.       Let erop dat alles klopt

Bij de aanvraag voor een visum dient u er goed op te letten dat de gegevens kloppen en dat de exacte naam wordt gebruikt die in het reisdocument staat vermeld. Alle gegevens dienen juist te zijn en kunnen achteraf niet meer gewijzigd worden. Dit geldt voor alle personen die met u meereizen naar Turkije. Voor uw kinderen moet u daarom een eigen visum naar Turkije kopen. Een familie-aanvraag behoort tot de mogelijkheden en kan worden ingediend voor minstens 2 en maximaal 10 personen.

Weet wel dat een e-Visum naar Turkije u nog geen zekerheid geeft. Turkse douaneambtenaren mogen u, bij een systeemregistratie waarin staat dat er gevaar voor het volk en land is, zonder enige opgaaf van reden de toegang tot Turkije ontzeggen. Zorg er in ieder geval voor dat u de juiste geldige reisdocumenten bij u heeft en dat iedereen in het bezit is van een e-Visum.

3.       Geniet van uw vakantie

Een afgegeven e-Visum is 180 dagen geldig, waarbij het verblijf niet langer dan 90 dagen mag duren. Meerdere malen in en uitreizen (binnen de 180 dagen) met het visum is mogelijk zolang de limiet van het 90 dagen verblijf/verblijven niet word overschreden. Dit geeft u voldoende tijd om te genieten van een of meerdere heerlijke zorgeloze vakantie(s) in zonnig Turkije. Wij geven u graag wat tips over bezienswaardigheden die u niet mag missen.


Wie zijn wij?

Wij zijn Triptime en wij verzorgen jaarlijks vele duizenden vluchten naar Turkije. Triptime verzorgt vliegtickets voor meer dan 50.000 passagiers per jaar. Bij ons bent u verzekerd van de laagste prijs en zult u vliegen met betrouwbare vervoerders. Wij bieden een ruim aanbod aan luchtvaartmaatschappijen en een zorgeloze reis zonder papieren reisbescheiden. Bij Triptime zit u altijd goed!