Positief reisadvies voor populaire badplaatsen in Turkije

2020-08-06 / Saskia

Duitsland past voor vier populaire badplaatsen in Turkije het reisadvies aan van code oranje naar code geel. Het positief reisadvies geldt voor de 4 mediterrane regio's Antalya, Izmir, Aydin en Muğla. Laatstgenoemde betreft dan de Turkse steden Bodrum en Dalaman. Het positief reisadvies is ingegaan op dinsdag 4 augustus.

In de Turkse vakantie bestemming Antalya, Izmir, Aydin en Muğla zijn in de afgelopen weken gemiddeld slechts 5 besmettingen met COVID-19 per 100.000 inwoners vastgesteld.

Daardoor heeft Duitsland het reisadvies voor deze populaire badplaatsen aangepast en als veilig bestempeld. Dit heeft het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken op 4 augustus bekend gemaakt.

 

Reizen vanaf Duitsland naar Turkije en retour weer mogelijk

Vanaf Duitsland mogen alle passagiers weer reizen naar Turkije en terug! Dit is niet alleen goed nieuws voor de vakantiegangers die naar Turkije op vakantie willen, maar ook voor de toeristische sector van het land.

Er is één voorwaarde aan het positief reisadvies verbonden. En dat is dat alle passagiers met ingang van vrijdag 7 augustus om 23.59 uur die van Turkije naar Duitsland terugkeren binnen 48 uur voor vertrek op COVID-19 worden getest.

 

Negatieve Corona test overleggen

Door het wijzigen van het reisadvies wil Duitsland de toeristische sector in Turkije helpen. In ruil daarvoor moeten alle passagiers die naar Duitsland willen, een negatieve Corona test kunnen overleggen tijdens het inchecken op de luchthaven. Een negatieve test betekent dat je dus niet besmet bent met het coronavirus. Die test mag maximaal 48 uur oud zijn. Dus een test ouder dan 48 uur is niet geldig.

Indien je géén negatieve PCR-test kan overleggen, word de toegang in het vliegtuig geweigerd!

Op alle grote luchthavens en in volksgezondheid laboratoria in het hele land zijn openbare testcentra geïnstalleerd. Via deze link (klik hier) kan je alle locatie's vinden waar je je kan laten testen. Dit geldt ook voor retourreizen vanuit regio's buiten de bovengenoemde regio's.

De kosten voor deze PCR-test, Coronatest, zijn voor rekening van de passagiers.  Een test op de luchthaven bedraagt 30 EUR* per persoon en een test in openbare testcentra (klik hier) in het hele land bedaagt de kosten 15 EUR* per persoon.

*De genoemde prijzen kunnen tussentijds wijzigen. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend.

 

Positieve Corona test

Houd er rekening mee dat in geval van een positief Corona test resultaat de passagier niet wordt toegelaten op de vlucht naar Duitsland. De passagiers die een positieve test hebben op Corona, worden 14 dagen in quarantaine geplaatst in Turkije. Zij ontvangen daar dan een medische behandeling. Dit om enige besmettingsgevaar van het virus te voorkomen.

Indien het aantal Corona besmettingen in deze vier vakantie streken achteruitgaat, kan er weer een negatief reisadvies volgen.

 

Op vakantie naar Turkije in augustus 2020

Niet alleen voor de Duitse vakantiegangers is dit goed nieuws, maar voor alle passagiers die vanaf Duitsland naar Turkije en terugvliegen. We mogen dus weer op vakantie naar Turkije!

Boek nu je vlucht bij Triptime naar Antalya, Aydin, Izmir, Bodrum of Dalaman en geniet van het Turkse leven.

Turkije zit namelijk met smart op ons te wachten! Op de vrolijke vakantiegangers die willen genieten van de Turkse zon, zee en strand. Maar ook van het de Turkse specialiteiten en de vele bazaars. Het gaat dus toch nog lukken om dit jaar in augustus 2020 op vakantie te gaan naar de populaire badplaatsen van Turkije!

Om precies te zijn, sinds 4 augustus kunnen wij weer vliegen vanaf een Duitse luchthaven naar Turkije zonder zorgen.

Triptime wenst je alvast heel veel vakantieplezier in één van de prachtige populaire badplaatsen van Turkije!

 

Meest gestelde vragen op vakantie naar Turkije

Ik vlieg van Turkije naar Nederland of België, moet ik ook een verplichte coronatest laten doen?

Nee, op dit moment hoeven passagiers die naar Nederland en België vliegen geen verplichte coronatest te laten doen.
Wij adviseren je wel om een coronatest te laten doen voor de gezondheid van jezelf en de mensen in je omgeving.

Zijn er vereisten waar ik van op de hoogte moet zijn?

De test mag niet ouder zijn dan 48 uur.
Dit betekent dat als je bijvoorbeeld op 30 augustus om 18:00 uur vliegt, de test pas vanaf 28 augustus 18:00 uur mag laten doen.
Tijdens het aanvraagproces voor de PCR-test (Corona test) moet je de volgende documenten kunnen overleggen:

- vliegticket of reserveringsbewijs
- het aanvraagformulier (te verkrijgen op de testcentra)
- een geldig identiteitsbewijs
- betaalmethode overleggen

 

Moet ik betalen voor mijn Corona test betalen?

Ja, je moet je eigen Corona test zelf betalen. De kosten voor de PCR-test bedragen 30 EUR* / 220 TL*.

*De genoemde prijzen kunnen tussentijds wijzigen. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend.

 

Via welke betaalmethoden kan ik mijn Corona test betalen?

Betalingen kunnen worden gedaan met een geldige creditcard of directe bankstorting. Contante betaling is niet mogelijk.

- Met een geldige creditcard direct op de luchthaven waar de test plaatsvindt.
- Via een directe bankbetaling aan het Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü: IBAN TR70 0001 2009 4520 0005 0000 41. Je moet op de testlocatie een betalingsbewijs kunnen aantonen.

 

Hoeveel uur van tevoren kan ik mijn PCR-test aanvragen?

Je moet minimaal 48 uur voor vertrek een PCR-test aanvraag indienen als je naar Duitsland vertrekt. De laboratorium resultaten duurt namelijk minimaal 6 uur en is afhankelijk van het aantal aanvragen.

Voor andere landen moet je de PCR-test ten minste 72 uur vóór vertrektijd aanvragen. Het testcentrum accepteert geen aanvragen die minder dan 24 uur voor vertrek zijn geregistreerd. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld op 30 augustus om 18:00 uur vliegt, je vanaf 29 augustus om 18:00 uur geen test meer kan laten doen.

 

Hoe verkrijg ik de resultaten van mijn PCR-test?

De resultaten van jouw PCR test kan je ophalen bij het testcentrum. Je ontvangt een geprint exemplaar. Of je kan het per e-mail ontvangen via deze link van de website van het Turkse ministerie.

 

Op de website vul je vervolgens de laatste 4 cijfers van je paspoortnummer en het barcodenummer in. De website is te lezen in zowel in de Turkse als Engelse taal.

De resultaten zijn beschikbaar in het Engels.

 

Kan ik reizen als ik positief ben getest voor COVID-19?

Indien je positief bent getest op COVID-19, word je onderworpen aan een 14 dagen quarantaine op Turkse bodem. Je hebt dan de mogelijkheid om behandeld te worden in een plaatselijk ziekenhuis.

Houd er rekening mee dat buitenlanders alleen COVID-19-medicatie ontvangen nadat ze actief toestemming hebben gegeven.

Na 14 dagen wordt de PCR-test opnieuw uitgevoerd en als het resultaat negatief is, kan je weer naar het buitenland reizen.

 

Moet ik betalen voor de behandeling met COVID-19 als ik positief ben getest?

Turkse burgers worden gratis medisch behandeld voor COVID-19. Internationale reizigers betalen de wettelijke kosten voor hun behandeling. We raden je dan ook ten zeerste aan om vooraf de kostendekking te controleren bij jouw reisverzekering.

 

Waar zijn de testcentra in Turkije te vinden?

De testcentra op COVID-19 zijn te vinden op onderstaande Turkse vliegvelden. Ze zijn 24/7 geopend. De kosten voor de test bedragen 30 euro (220 TL)

- Antalya: Terminal 1 Arrivals
- Izmir: International Terminal Departures
- Dalaman: Terminal Departures
- Bodrum: International Terminal Departures

 

Verder kan jij je ook laten testen bij het volksgezondheid laboratoria in het hele land. Hier zijn openbare testcentra geïnstalleerd. Via deze link (klik hier) kan je alle locatie's vinden waar je je kan laten testen


Ik vlieg van Turkije naar Nederland of België, moet ik ook een verplichte coronatest laten doen?

Nee, op dit moment hoeven passagiers die naar Nederland en België vliegen geen verplichte coronatest te laten doen.
Wij adviseren je wel om een coronatest te laten doen voor de gezondheid van jezelf en de mensen in je omgeving.