Wat U Niet Mag Missen: Bezienswaardigheden In Turkije

VOORDELIG VLIEGEN MET TRIPTIME.NL

Vakantiegangers selecteren Turkije niet alleen vanwege de grote hoeveelheid zon en de mooie stranden. Ook de vele bezienswaardigheden hebben een grote aantrekkingskracht op menig toerist. Turkije heeft veel te bieden en er zijn zelfs mogelijkheden voor een interessante rondreis. Laat u verrassen door de vele bezienswaardigheden in wereldstad Istanbul, historisch Ankara of schitterend Bodrum.

Indrukwekkend Istanbul

Turkije bevindt zich zowel in Azië, als in Europa en van beide werelddelen ziet u verschillende invloeden terug. Vooral in Istanbul is er een veelvoud aan cultuur te vinden. In het Aziatische deel van de stad kunt u genieten van bezienswaardigheden als het Beylerbeyi paleis en het Küçüksu paviljoen, diverse aantrekkelijke musea en vele (meer dan 180!) mooie moskeeën. In het Europese historische deel van de stad Istanbul zijn bezienswaardigheden als de Aya Sofia (Hagia Sofia), de Blauwe Moskee en het Topkapipaleis uw bezoek zeker waard.

Aantrekkelijk Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije en is in het bezit van een oud centrum (het citadel) met kleine gezellige winkeltjes. Daarnaast is het een stad met vele musea en indrukwekkende bouwwerken. Bezienswaardigheden in Ankara die u zeker niet mag missen zijn:

Het Atatürk Mausoleum in het Atatürkmuseum

Het Museum van Anatolische beschavingen

Ankara Castle

De Atakule toren (inclusief winkelcentrum)

Het Etnografisch Museum

Naast deze bezienswaardigheden is er in Ankara nog heel veel meer te zien en te beleven. Een stedentrip naar Ankara of een rondreis door Turkije is zeker een aanrader.


Betoverend Bodrum

Kiest u toch liever voor een Turkse badplaats, maar wilt u ook graag genieten van vele bezienswaardigheden? Reis dan eens af naar Bodrum. Deze interessante badplaats kent naast een prachtige baai, ook een oud centrum waarbinnen een fraai middeleeuws kasteel gelegen is. In de Petrusburcht, een onderwatermuseum, vindt u het glaswrak van de Uluburun en de graftombe met het skelet van Ada van Karië. De stadswallen uit de tijd van Alexander de Grote, de fundamenten van het Mausoleum van Halicarnassus en het Griekse theater hebben ook een grote aantrekkingskracht op toeristen. Vergeet echter ook niet een bezoek te brengen aan de moskeeën Tepecik Camii en Adliye Camii. Zijn herbergen prachtige patronen, motieven en decoraties.


Triptime brengt u voordelig naar Turkije

De vele bezienswaardigheden in Turkije zijn binnen handbereik met Triptime. Jaarlijks verzorgen wij voor meer dan 50.000 passagiers de vliegtickets voor een goedkope reis naar Turkije. Ook tickets voor een rondreis door Turkije zijn snel geboekt, indien u gebruikmaakt van de diensten van Triptime.