PERSBERICHT CORONAVIRUS (COVID-19) - Informatie en updates rondom Coronavirus KLIK HIER

Vliegen Naar Turkije - FAQ Over Bagage

Voor het meenemen van bagage in het vliegtuig gelden een aantal regels. Op het ticket van uw luchtvaartmaatschappij leest u hoeveel kilo ruimbagage u kosteloos mag meenemen. Als dit niet genoeg is, kunt u vaak extra bagageruimte bijkopen. Voor handbagage geldt een maximale afmeting en een maximaal gewicht, echter verschilt dit per luchtvaartmaatschappij. Wel is het zo dat wanneer de handbagage een afmeting kent van 55 x 35 x 20 cm. en maximaal 6 kg. weegt, u altijd goed zit en zonder problemen met uw spullen op reis kunt.

Let er bij het inpakken van de handbagage wel op dat de vloeistoffen en gels die u meeneemt van huis verpakt zijn in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter en dat de vloeistofverpakkingen niet groter zijn dan 100 ml. Per reiziger mag u één hersluitbaar plastic zakje met vloeistoffen in uw handbagage meenemen. Exacte regels voor wat u nog meer mee mag nemen in uw handbagage leest u hier.

Net even anders

Informatie over handbagage en ruimbagage is gemakkelijk te vinden. Maar wat als u zeer specifieke bagage wilt meenemen naar bijvoorbeeld Turkije? Welke regels gelden daarvoor? Wij zetten de antwoorden op een viertal veelgestelde vragen graag voor u op een rijtje.

1.Ik wil mijn huisdier meenemen op een vlucht naar Turkije. Kan dat?

De regels voor het vliegen met een huisdier verschillen per luchtvaartmaatschappij. Bijna alle maatschappijen die vaker met dieren vliegen hebben gezorgd voor comfortabele omstandigheden. Vaak is een verwarmd deel van het vluchtruim voor ze gereserveerd. Mocht u uw huisdier alleen willen laten reizen, zonder dat u zelf meereist, dan kan dat ook. Vraag voordat u boekt altijd eerst om meer informatie.

2.Zonder rolstoel ben ik nergens. Kan deze ook mee als ik op vakantie ga naar Turkije?

Zeker! Wel dient de rolstoel (en andere bagage met afwijkende afmetingen) apart ingecheckt te worden. Na het inchecken kunt u de bagage afgeven bij de ‘odd size’ balie.


3. Ik heb dagelijks medicatie nodig. Hoe neem ik dit mee op mijn vlucht naar Turkije?

Neem uw medicijnen altijd mee in de originele verpakking van de apotheek en met het etiket. Het is dan direct duidelijk dat het hier om een medicijn gaat en er ontstaat geen verwarring over drugs. De exacte regels voor het meenemen van medicijnen naar bijvoorbeeld Turkije vindt u op de website van de Rijksoverheid. Let op, Turkije is geen Schengenland. Voor het reizen met opiaten heeft u daarom een medische verklaring nodig.


4. Aan de hoeveelheid ruimbagage die op mijn ticket staat, heb ik niet genoeg. Waar kan ik bagage bijboeken?

Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunt u direct na het boeken extra bagageruimte bijkopen. Triptime informeert u hierover bij uw boeking. Vaak is het bij luchtvaartmaatschappijen die reeds 20 kg. ruimbagage toestaan niet mogelijk nog extra bagageruimte bij te kopen.


De goedkoopste vluchten naar Turkije met al uw bagage

Met Triptime bent u verzekerd van de goedkoopste vluchten naar Turkije. Wij verzorgen jaarlijks voor meer dan 50.000 passagiers vliegtickets naar de mooiste bestemmingen. Gemakkelijk online te boeken, altijd betrouwbaar, altijd kwaliteit. Wanneer vliegt u?