Reisadvies Turkije - Hoe Is De Situatie Nu?

Er is het afgelopen jaar van alles gebeurt in Turkije. Het land verkeerde enige tijd in onrust en vakantiegangers wisten niet of ze Turkije moesten mijden of niet. Tot op heden heeft het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken nooit een negatief reisadvies voor heel Turkije afgegeven. Wel wordt steeds gemeld niet bij samenscholingen en demonstraties aanwezig te zijn, de grens met Irak en Syrië te vermijden en alleen indien noodzakelijk naar Zuidoost Turkije te reizen. Nu -in juli 2017- is de rust wedergekeerd en is de situatie behoorlijk stabiel. Turkije is veilig te bezoeken door de Nederlandse toerist.


Veilig naar Turkije

Turkije is al vele jaren een favoriet vakantieland van vele Nederlanders. De relatief lage prijzen en de uitgebreide luxe die men ervoor terugkrijgt, hadden een grote aantrekkingskracht op velen. Tel daarbij op de schitterende natuur, prachtige bezienswaardigheden en de heerlijke temperaturen en het is duidelijk waarom vakanties naar Turkije veel geboekt werden. Het handelen van president Erdogan (gekozen in 2014), de mislukte couppoging van een klein deel van het Turkse leger op 15 juli 2016 en de grimmige situatie erna, kwam het Turkse toerisme echter niet ten goede. Vliegtuigmaatschappijen bleven wel vliegen naar toeristische trekpleisters, de toeristen zelf twijfelden.

Maar de situatie heeft zich gestabiliseerd. De laatste terroristische aanslag dateert van Nieuwjaarsnacht 2017 en tot op heden zijn vakantieplaatsen aan de Middellandse Zee vrij gebleven van aanslagen of onregelmatigheden. In de luxe hotels kunt u heerlijk genieten zonder bang te hoeven zijn. De hotels zijn vrij goed beveiligd en het personeel zal er alles aan doen om het u naar de zin te maken. Ze zijn immers voor hun inkomsten van toeristen afhankelijk.

Wanneer u zich buiten de luxe resorts begeeft is het nog wel steeds noodzakelijk op uw hoede te zijn. Vermijd samenscholingen en drukke plaatsen, let op bij overheidsgebouwen en zorg dat u op de hoogte bent van de situatie in het land. Volg aanwijzingen van bevoegdheden altijd op en zorg dat uw reispapieren in orde zijn.

Goedkope vliegtickets

Triptime vliegt al vele jaren met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen naar Turkije. Wij houden u na uw boeking altijd op de hoogte van veranderingen in de situatie in Turkije. Mocht er een negatief reisadvies worden afgegeven, dan melden wij u dat direct. Voor nu geldt dat niet. Een mooie reden om in de zomervakantie lekker te genieten op prachtige bestemmingen. Met Triptime vliegt u altijd het goedkoopst.