Bulgarije
Bulgarije is een van de oudste landen van Europa. Het land ligt op de Balkan, in het zuidoosten van Europa. Het land grenst in het noorden aan RoemeniŽ. De grens tussen RoemeniŽ en Bulgarije wordt grotendeels door de rivier de Donau gevormd. Verder grenst het land aan ServiŽ, MacedoniŽ, en in het zuiden aan Griekenland en Turkije. Aan de oostkant van Bulgarije ligt de Zwarte Zee. De hoofdstad van het land is Sofia. In totaal wonen er in Bulgarije zo'n 7,3 miljoen mensen, waarvan ongeveer 1,2 miljoen in Sofia. Het land is verdeeld in 28 provincies. 
Bulgarije is lid van de Europese Unie, maar gebruikt niet de Euro. Er wordt namelijk betaald met de Lev.

De natuur verschilt sterk in de verschillende gebieden van Bulgarije. Er zijn hoge bergen waar sneeuw ligt en waar toeristen komen om te skiŽn. Meer naar het zuiden is het warm en er zijn zonnige kusten, waar toeristen juist komen voor de zon en het strand. Ook zijn er veel bossen. Door het midden van Bulgarije ligt de bergketen "Balkan". Naar die bergen is de hele Balkan vernoemd. Er zijn ook veel rivieren. De grootste rivier is de Donau maar ook de Iskar, de Maritsa en de Strimon zijn belangrijke rivieren.

De Donau-Bolgaren, een Turkse stam uit Centraal-AziŽ en de lokale Slavische bevolking vormden in de 7e eeuw de eerste Bulgaarse staat. In de 14e eeuw werd het land veroverd door het Ottomaanse Rijk. Op 3 maart 1878 herkreeg Bulgarije haar autonomie als zelfstandig prinsdom van het Ottomaanse Rijk, en op 22 september 1908 werd het een volledig onafhankelijk koninkrijk. Het won en verloor gebied gedurende de Balkanoorlogen en de Eerste Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog kwam Bulgarije in de invloedssfeer van de Sovjet-Unie en werd een communistische volksrepubliek. In 1990 eindigde de communistische overheersing en werd Bulgarije een meerpartijenstaat.

Bulgarije is trots op zijn rijke folklore traditie. Volksdansen, muziek, klederdracht en speciale rituelen hebben een speciale plaats in het leven van de Bulgaar. Alle steden en dorpen vieren op hun eigen traditionele manier de Christelijke feestdagen en andere (folk)festiviteiten. Ambachten als houtbewerking, borduren, pottenbakken en weven zijn ook typisch Bulgaars.

De vlag
De vlag van Bulgarije bestaat uit 3 kleuren, vanaf de stok, wit, groen, rood horizontaal. 

De taal
Er wordt voornamelijk Bulgaars en Russisch gesproken in Bulgarije. Een kleine minderheid,ongeveer 9% praat er Turks. Een nog kleinere minderheid praat Arabisch, 1,5%
Niet iedereen praat er engels. In de dorpen is een Engelssprekend iemand zeldzaam. In de hoofdstad, Sofia is in de grote winkels steeds minstens 1 iemand aanwezig die engels praat.

Eten en Drinken
De Bulgaarse keuken heeft zo haar specialiteiten. Groenten spelen een grote rol, en dan met name de paprika, komkommer, tomaat en courgette. Ook zijn de Bulgaren dol op kruidige gerechten en zonder ui kunnen ze eigenlijk niet. Bulgaarse witte fetakaas is een must in bijna elk gerecht. Er zijn verschillende soorten schapen-, koeien- en geitenkaas, die lijken op de Griekse feta, maar zijn iets zachter en romiger van smaak. Bij hun maaltijd drinken ze het liefst hun traditionele drank Rakia.
Rakia is gemaakt van verschillende soorten vruchten en is een soort brandy. Je hebt verschillende smaken, waaronder druiven, pruimen of appels.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2019

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar MacedoniŽ
Last Minute vliegen naar Cyprus