Laagste prijsgarantie
Ruim aanbod luchtvaartmaatschappijen

Verzorgt vliegtickets voor meer dan 50.000 passagiers per jaar

Reizen zonder ticket

Vliegtickets naar Alanya


Uw tweede huis Alanya

Luchthaven Gazipasa is de luchthaven die op ongeveer 40 kilometer afstand van Alanya is gelegen zorgt voor een aanzienlijk kortere transfertijd voor vakantiegangers en voor verdere mogelijkheden van het toerisme in deze regio.

Jaarlijks gaan vele Nederlanders op zonvakantie naar de populaire Turkse badplaats Alanya. Tot op heden werd er gevlogen op Antalya Airport, omdat deze luchthaven grote vliegtuigen kan laten landen.

Op 27 april 2011 landde een Boeing 737 vliegtuig van Transavia Airlines met 59 passagiers op Alanya Gazipasa Airport om 20:30u lokale tijd. Dit was de eerste internationale vlucht, de passagiers uit Amsterdam werden ontvangen met bloemen. 

 

Alanya de mooie vakantiestad aan de Middellandse zee in Turkije.

In haar vroegere jaren was Alanya een kleine stad gesticht door piraten. De inwoners onderhielden zich voornamelijk met landbouw en handel. De stad, die in die tijd Coracesium heette, begon pas te groeien toen Alaaddin Keykubat in 1221 naar Alanya kwam. Hij veroverde de stad in vijf jaar tijd. Eenmaal aan de macht bracht hij al snel de bouw van het Alanya kasteel op gang en veranderde de naam van de stad naar Alaiye, wat de stad van Alaaddin betekent. De huidige naam Alanya kreeg de stad pas in 1934 toen de president van het land, in die tijd Mustafa Kemal Ataturk, op bezoek kwam. Hij vond de naam Alaaddin niet goed en wijzigde het naar Alanya.

Alanya is een drukke badplaats met een groot aantal kleine en middelgrote accommodaties aan een drukke kustweg. Het oorspronkelijke gedeelte ligt centraal op een grote, heuvelachtige land. Daar bevindt zich ook een citadel met tal van lange muren met kantelen en torens. In de steile rotswanden van deze land bevinden zich tal van grotten, die alleen vanuit zee bereikbaar zijn. In het centrum en langs de kustweg zijn enkele verschillende winkels, bars en restaurants met een gezellig terras te vinden.

Het oude haventje biedt een keur aan verschillende uitgaansgelegenheden. Het Taurusgebergte bevindt zich vlak achter deze kustplaats, en zorgt voor een prachtig uitzicht. Het strand van Alanya bestaat uit twee delen. Het grootste deel van het strand bestaat uit zand, maar er zijn ook delen met fijn grind en kiezels. De gemiddelde breedte van het strand is vijftig meter. Er zijn op enkele plaatsen steigers en trapjes, zodat men gemakkelijker het water in kan komen. Ook zijn er plekken waar onder water vlakke rotsen liggen. Het Kleopatra strand is het bekendste in Alanya. Men zegt dat het strand haar naam heeft te danken aan de beroemde heerseres. Het strand werd aan haar geschonken als huwelijkscadeau. De legende verteld ook dat Cleopatra ervan hield om bij zonsopgang te zwemmen. Het strand wordt tegenwoordig erg goed onderhouden en er is genoeg vertier te beleven.

Bezienswaardigheden:

Alanya Kasteel:
hoog boven de rest van de stad ligt het oude kasteel van Alanya. Zijn locatie ongeveer 250 meter boven de zeespiegel zorgt voor een onvergetelijk uitzicht.

 

Alanya Museum: 
Het historisch museum van Alanya bestaat sinds 1967 en heeft twee afdeling: etnografisch en archeologisch. Het museum stelt de belangrikste en best bewaarde vondsten uit de gehele Alanya regio ten toon en de collectie wordt ieder jaar uitgebreid met voorwerpen uit nieuwe opgravingen.

De Rode Toren:
Nadat Sultan Alaaddin Keykubat in 1226 na vijf jaar stijd Alanya had veroverd, bouwde hij de Rode toren in eerste instantie om de scheepswerf van de stad te beschermen.

Damlatas Grot:
Tijdens de bouw van Alanya haven in 1948 vonden ingenieurs de Damlatas grot tijdens opblaas werkzaamheden. Vandaag de dag is de grot een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Alanya.

 

Laagste prijsgarantie
Ruim aanbod luchtvaartmaatschappijen
Verzorgt vliegtickets voor meer dan 50.000 passagiers per jaar
Reizen zonder ticket