Last Minute en goedkoop vliegen naar Griekenland

 


Griekenland is een republiek in het zuidoosten van Europa met ongeveer 11 miljoen inwoners.

Het land heeft een beschaving die ruim 4000 jaar teruggaat. Het is niet overdreven om te stellen dat het oude Griekenland de bakermat van onze westerse beschaving is.
In Griekenland vind je nog veel overblijfselen uit de Griekse Oudheid, zoals de wereldberoemde Akropolis in de hoofdstad Athene. Mede daardoor heeft het land een bloeiende toeristenindustrie.

Griekenland heeft toeristen echter meer te bieden dan alleen cultuur: het land heeft een fraai, bergachtig landschap en een warm klimaat.

Populair als vakantiebestemming zijn met name eilanden als Korfoe, Kos, Kreta en Rhodos en Athene is een populaire bestemming.

Kos
Kos is een op-en-top vakantie-eiland. Het is een relatief klein eiland (zo'n 25-30 duizend inwoners) dat jaarlijks toch enkele honderdduizenden toeristen op bezoek krijgt. Is een stuk kleiner dan Kreta en Rhodos, maar als vakantiebestemming zeer populair. Zon, strand, cultuur en uitgaan zijn de belangrijkste ingrediŽnten van dit eiland. In tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden zijn er vrijwel geen ongerepte dorpjes meer te vinden, maar is het leven geconcentreerd rond de kust. Omdat Kos redelijk vlak is en de wegen goed zijn, is het een ideaal eiland om te fietsen.
Kos ligt dicht bij de Turkse kust en de Turkse invloeden (gebouwen en Koaanse keuken) zijn duidelijk zichtbaar op dit eiland. Hierin verschilt het van veel andere Griekse bestemmingen. Kos is de geboorteplaats van Hippocrates (460-370 v.Chr.), de grondlegger van de medische wetenschap. De boom waaronder hij les gaf staat nog steeds in het centrum van Kos-stad, het is ťťn van de oudste bomen ter wereld.

Kreta
Kreta is het grootste en bekendste Griekse eiland. Het ligt 100 kilometer ten zuiden van het Griekse vasteland en 300 kilometer ten noorden van LibiŽ.

Kreta is een bergachtig eiland met de Psiloritis in het midden als hoogste top (2456 m). De Pahnes in het westen doet daar vrijwel niet voor onder: 2453 m. Deze toppen zijn in de winter bedekt met sneeuw. De bergen bestaan voornamelijk uit kalksteen. 

De zuidkust van Kreta bestaat uit imposante kliffen; aan de noordkust liggen de meeste stranden.

Heraklion
De grootste stad van het eiland is Heraklion met 150.000 inwoners. Hier komen de meeste toeristen per vliegtuig aan op de internationale luchthaven, maar er zijn ook bootverbindingen met Athene en Santorini.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2020

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar MacedoniŽ
Last Minute vliegen naar Cyprus