Last Minute en goedkoop vliegen naar Cyprus

 


Cyprus wordt vaak ten onrechte gezien als een Grieks eiland. Het is een zelfstandig land met een geheel eigen cultuur en geschiedenis, waarbij wel een groot deel van de inwoners ene Griekse achtergrond heeft. Tot 1960 was Cyprus een Britse kolonie en sinds een paar jaar na het verkrijgen van de zelfstandigheid is het eiland verdeeld. Het noordelijk deel van Cyprus heeft zich in 1974 afgescheiden van het zuidleijk deel en vormt de niet erkende (met uitzondering van Turkije) Turkse republiek van Noord Cyprus. Grieks Cyprioten noemen het een bezetting, de Turken noemen het een vredesoperatie. Zonder de schuldvraag ergens weg te leggen is het duidelijk dat de verdeeldheid op Cyprus een groot probleem is die ook invloed heeft op de Europese Unie en het eventuele toetreden van Turkije tot de E.U. Sinds 2004 zijn er diverse pogingen geweest om tot een oplossing te komen, maar tot heden heeft dat nog niet geleid tot serieuze oplossingen.

Cyprus is het eiland van Aphrodite, de godin van de liefde, de vruchtbaarheid en de schoonheid. Deze godin zie je veel terug in verhalen en afbeeldingen over Cyprus.
Naast het toerisme zijn handel en logistiek belangrijke pijlers onder de economie van Cyprus. De strategische ligging tussen Europa en het Midden-Oosten maken van Limassol een belangrijk logistiek knooppunt op de zeeroutes tussen deze gebieden. Vroeger was er ook veel doorvoer van namaakartikelen en smokkelwaar, maar sinds er sprake was van toetreding tot de Europese Unie zijn de regels veel strenger geworden en is vooral de controle daarop veel intensiever geworden.
Het toerisme op Cyprus concentreert zich vooral op de plaatsen Agia Napa (Ayia Napa), Larnaca (Larnaka), Limassol (Lemesos), Paralimni, Polis en Pafos (Paphos). De hoofdstad Nicosia (Lefkosia) wordt vooral bezocht door dagjesmensen en zakenlui. Naast de V.N.-bufferzone en de grensovergang naar Noord-Cyprus heeft de stad toeristen weinig te bieden.

Luchthaven Ercan International is een lokale luchthaven in Cyprus. De luchthaven wordt gebruikt door mensen die naar Nicosia reizen, 12 km er vandaan. De luchthaven Ercan International is een populaire bestemming tijdens de zomervakanties. De luchthaven Ercan International wordt door luchtvaartmaatschappijen aangeduid. De luchthaven heeft slechts één terminal.



Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


Facebook



Volg ons op social media  




All Rights Reserved © 2009 - 2020

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar Macedonië
Last Minute vliegen naar Cyprus